Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastsensor

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
Gerco
Berichten: 11
Lid geworden op: za 26 feb 2011, 10:11

Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastsensor

Bericht door Gerco » za 10 dec 2011, 16:37

Ik zit al een tijdje naar de instellingen te staren maar ik kom er niet uit.
Ik heb in de homeserver een scene "TV" opgezet. Middels de iPhone kan deze probleemloos aangestuurd worden. Ik wil de scene nu koppelen met een wipper van een tastsensor in de woonkamer.
Hoe doe ik dat?

Gerco
Berichten: 11
Lid geworden op: za 26 feb 2011, 10:11

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door Gerco » ma 12 dec 2011, 15:55

Ben d'r al uit.

747driver
Berichten: 1374
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door 747driver » di 13 dec 2011, 00:02

Vertel!
Heb er een tijdje naar gekeken maar had geen idee.

747driver
Berichten: 1374
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door 747driver » wo 14 dec 2011, 17:54

Kun je een groepsadres koppelen aan een scene of zo?

Gerco
Berichten: 11
Lid geworden op: za 26 feb 2011, 10:11

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door Gerco » wo 14 dec 2011, 19:58

Klopt.

Allereerst heb ik een apart GA aangemaakt voor de scene TV kijken en heb daar de drukknop in geplaatst waarmee ik de scene op wil roepen. Drukknop instellen dat hij een "aan" stuurt.

In expert onder tab Communication vindt je de button EIB/IP telegrams (reception). Aanklikken -> NEW -> en dan de volgende velden invullen:

Tab: From (eerste tabblad)
Designation: Omschrijving scene
Data recieved from EIB sender: aanvinken (tweede keuzerondje) -> daarna GA selecteren.

Tab: Commands (derde tabblad)
Knop rechts bovenin voor toevoegen er verschijnt een pop up
Command type: Hier kiezen voor de functie "scene"
Scene: Hier kiezen voor de gewenste scene
Action: hier kiezen voor "call"

Even uploaden naar de HS en klaar.

Op deze manier moet je voor elke scene een apart GA aanmaken.
Het schijnt ook te kunnen met één GA voor alle scene's. Ik ben er alleen nog niet achter hoe. Je moet dan op 1 of andere manier in het IP telegram een getal mee sturen waardoor de juiste scene in het GA zich aangesproken voelt. Ik heb het alwel geprobeerd maar toen leek het net een kermis, alles stond te knipperen!

Hoop dat het zo duidelijk is. Ik zou niet weten hoe ik afbeeldingen van vensters met instellingen hier op het forum krijg.

747driver
Berichten: 1374
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door 747driver » do 15 dec 2011, 00:05

Top Gerco!
Dus je weet gelijk hoe je je verlichting kan laten knipperen wanneer het alarm afgaat ;)
Er zou toch een boek moeten zijn voor die HS3 :roll:

Jouw methode werkt hier alleeen indien het object 14-byte text is....
Anders kan ik geen Apply kiezen bij het kiezen van het communication object.
Gebruik jij Data type text of toch op 1 of andere manier 1-bit switch?

Je kunt in ETS in de parameters van de schakelaar instellen dat ie als Scene extension fungeert.
Eronder kun je aangeven welke scene nummer (1..64) er aan die knop wordt gehangen.
Zo kun je 1 GA gebruiken voor meerdere scenes.

Als je een plaatje in bv jpg formaat hebt kiezen voor de tab "Bijlage toevoegen" (naast de Opties tab) welke zich onder het tekstinvoer veld bevind.
Dan "Choose" en vervolgens "Voeg bestand toe".
Daarna kun je kiezen voor "Plaats in bericht".

747driver
Berichten: 1374
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door 747driver » do 15 dec 2011, 00:18

De Help file zegt ook:
Two different types of telegrams are supported:
- Telegrams from IP devices
- Telegrams from 14 byte communication objects from the EIB
Blijkbaar moet het een text zijn?

Gerco
Berichten: 11
Lid geworden op: za 26 feb 2011, 10:11

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door Gerco » do 15 dec 2011, 06:41

747driver schreef:Jouw methode werkt hier alleeen indien het object 14-byte text is....
Anders kan ik geen Apply kiezen bij het kiezen van het communication object.
14-byte text. Heb ik ingesteld staan.

747driver
Berichten: 1374
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastse

Bericht door 747driver » vr 16 dec 2011, 13:35

Dus de "Aan" van de drukknop wordt als een text geaccepteerd door de HS3?
Bijzonder.

ferry
Berichten: 81
Lid geworden op: do 19 feb 2009, 19:09
Locatie: NL

Re: Scene in Gira Homeserver schakelen middels wipper tastsensor

Bericht door ferry » ma 05 okt 2015, 22:04

Heeft iemand hier al een andere oplossing voor gevonden ipv de 14 byte text en een apart groepsadres?
Blijf het vreemd vinden dat de scene niet gewoon extern te bedienen is!!!!

Plaats reactie