Schneider Electric HomeLYnk

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Gebruikersavatar
Keybone
Berichten: 40
Lid geworden op: za 21 feb 2009, 14:05
Locatie: Overijse

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Keybone » zo 07 sep 2014, 15:54

Stel dat ik nu de Homelynk kan benaderen van buitenaf voor de bediening van...

Is het dan in te stellen dat ik telkens een paswoord moet ingeven bij aanmelden ?
Ik veronderstel van wel.
Maar: Volgend op bovenstaand antwoord:
Als ik van thuis uit, op eigen netwerk, (waar ook de Homelynk op zit) alles wil bedienen, met ik dan ook een paswoord ingeven of is er hiervoor een alternatieve url waar ik naartoe connecteer ?

Maw: is er een secure login en een non-secure login naast elkaar beschikbaar ?

ozeegers
Berichten: 4
Lid geworden op: zo 21 sep 2014, 09:37

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door ozeegers » za 27 sep 2014, 15:57

Keybone schreef:Stel dat ik nu de Homelynk kan benaderen van buitenaf voor de bediening van...

Is het dan in te stellen dat ik telkens een paswoord moet ingeven bij aanmelden ?
Ik veronderstel van wel.
Maar: Volgend op bovenstaand antwoord:
Als ik van thuis uit, op eigen netwerk, (waar ook de Homelynk op zit) alles wil bedienen, met ik dan ook een paswoord ingeven of is er hiervoor een alternatieve url waar ik naartoe connecteer ?

Maw: is er een secure login en een non-secure login naast elkaar beschikbaar ?
Hallo,

Ik ben maar een beginnende user van de Homelynk, maar volgens mij kan je enkel visualisatie met/zonder password instellen. Admin en config gedeelte is altijd secure maar kan wel voor lokaal en remote verschillend password worden ingesteld...

mvg,

Olivier

daanfire
Berichten: 16
Lid geworden op: do 25 apr 2013, 16:02

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door daanfire » za 25 okt 2014, 15:28

Heb dan maar een extra router geplaatst en deze laten forwarden naar de juiste poort.
Nu een nieuw probleem... ets5 verbindt wel met de homelynk maar ik kan niets uploaden naar de busdeelnemers, deze worden niet gevonden, met ETS4 heb ik geen enkel probleem..

Firechief
Berichten: 20
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 08:24

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Firechief » ma 27 okt 2014, 15:11

daanfire schreef:Heb dan maar een extra router geplaatst en deze laten forwarden naar de juiste poort.
Kan je me vertellen welke poorten je hebt gebruikt en welke instellingen je hebt aangepast in je telenet-router?

Thx in advance

daanfire
Berichten: 16
Lid geworden op: do 25 apr 2013, 16:02

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door daanfire » di 28 okt 2014, 09:53

ik heb een willekeurig ip adres in de lijst van de port forwarding gezet. Daar heb ik poort 8080 laten doosturen.
vervolgens heb ik in de instellingen van mijn router een virtuele server ingesteld die poort 8080 door stuurt naar het ip adres van de homelynk gebruikmakend van poort 80.

Firechief
Berichten: 20
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 08:24

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Firechief » zo 09 nov 2014, 16:11

Die extra router die je geplaatst hebt, heb je daar de DHCP van uitgezet dan of heb je deze laten aanstaan?

Ik heb volgende opstelling

78.xxx.xxx.xxx Telenet 192.168.xxx.xxx) ----> (192.168.xxx.xxx Dlink DIR880l 192.168.xxx.xxx) ----> (192.168.xxx.xxx homeLYnk)
____________DHCP Active____________________________DHCP Active_____________________________Static IP

Instellingen Telenet Router:
Port forwarding: Lokaal ip adres: 192.168.xxx.xxx Begin Poort: 8080 Eind Poort :8080 Protocol: Beide Status: Actief

Instellingen Dlink:
Virtual Server: IP: 192.168.xxx.xxx Protocol: Both External Port: 8080 Internal Port 80

Wanneer ik dan naar 78.xxx.xxx.xxx:8080 surf zou ik toch moeten uitkomen bij de homeLYnk?
Laatst gewijzigd door Firechief op za 01 apr 2017, 09:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Firechief
Berichten: 20
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 08:24

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Firechief » ma 10 nov 2014, 18:38

Vanuit de homeLYnk kan ik ook niet pingen naar bvb http://www.google.com

Heb ik ergens een setting over het hoofd gezien van de homeLYnk?

KNX Connection: TP-UART
KNX Adress: 1.1.254
KNX IP Features: enabled
Multicast IP: 224.0.23.12
Multicast TTL: 1

Interface eth0
Protocol: Static IP
IP: 192.168.100.xxx
Subnetmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1 <--- Zou dit het probleem kunnen zijn?
DNS1: Leeg
DNS2: Leeg
Mtu: Leeg


Grtz,

Gebruikersavatar
Keybone
Berichten: 40
Lid geworden op: za 21 feb 2009, 14:05
Locatie: Overijse

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Keybone » di 11 nov 2014, 15:28

@Firechief

Al je DHCP clients die achter je DLink DIR88l hangen, zijn afhankelijk van gateway 192.168.100.1

Maw: de gateway instelling moet op .100.1 staan in jouw geval.

Ik veronderstel dat je het WAN gedeelte van je Dlink toch op static IP staat.
Als deze nog op DHCP staat (by default) kan je op termijn voor rare situaties staan.
Op termijn kan het IP adres veranderen en dan kan je opnieuw je Port forwarding gaan instellen naar het juist IP Adres.

Suc6

Grtz

Firechief
Berichten: 20
Lid geworden op: do 10 mar 2011, 08:24

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Firechief » di 11 nov 2014, 16:17

WAN gedeelte van de DLink stond op DHCP, maar is nu veranderd naar Static IP met 192.168.xxx.xxx als IP, 255.255.255.0 als subnetmask, 192.168.xxx.xxx als standaardgateway en 192.168.xxx.xxx als Primairy DNS.

Bij de interface eth0 van de homeLYnk staan er geen DNS servers ingevuld. Moeten deze ook ingevuld worden en zo ja met welke IP's.

Pingen vanuit de homeLYnk naar http://www.google.com geeft een Bad Adress fout, maar als ik het ip van google gebruik, dan doet hij het wel.

Remote toegang tot de visualisatie werkt nu, maar het script om de weersvoorspellingen op te halen geeft nog steeds een timeout.
Laatst gewijzigd door Firechief op za 01 apr 2017, 09:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Keybone
Berichten: 40
Lid geworden op: za 21 feb 2009, 14:05
Locatie: Overijse

Re: Schneider Electric HomeLYnk

Bericht door Keybone » di 11 nov 2014, 16:25

Dat het pingen naar http://www.google.com niet lukt, is omwille van je ontbrekende dns instelling.
Dns vertaalt ip adressen naar namen en vice versa.

Je kan als dns de dns ingeven van je provider (telenet/belgacom/...) of de publieke dns van google gebruiken. (8.8.8.8 en 8.8.4.4)
Of een combinatie van beide.

Grtz

Plaats reactie