Bij uitval KNX

Algemene vragen en opmerkingen betreffende een EIB-KNX installatie.
Plaats reactie
Smit
Berichten: 1
Lid geworden op: di 22 nov 2011, 08:45

Bij uitval KNX

Bericht door Smit »

Onze opdrachtgever is bezig met het installeren van een KNX systeem welk bediend wordt door een iphone/pad. Nu is het zodat er in de installatie 3 rolluiken ( nooduitgang) komen die ook op dit systeem worden aangesloten.

Echter bij stroomuitval en de uitgangen dus geblokkeerd zijn moet het mogelijk zijn dat de accu ( UPS) en handschakelaar ( inbouwschakelaar) deze rolluiken toch te bedienen zijn. Volgens de installateur die e.e.a. in elkaar flanst is het echter niet mogelijk.

Weet iemand hiervoor een oplossing. Volgens mij moet het toch mogelijk zijn dat de accu's ( UPS) apart geladen worden en bij stroomuitval in werking treden.


Al vast bedankt!
ACC
Berichten: 7
Lid geworden op: do 24 nov 2011, 15:36

Re: Bij uitval KNX

Bericht door ACC »

Is het nogal niet evident dat alles wat nog moet werken na de spanningsuitval, achter de noodvoeding te plaatsen? Bij sommige aktoren is het zelfs mogelijk om contacten is een vooraf gekozen stand te geven bij een spannings/bus uitval.
747driver
Berichten: 1475
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Bij uitval KNX

Bericht door 747driver »

Kan me voorstellen dat dit lastig is indien de rolluiken geen eigen groep hebben maar dat er veel meer op hun groepen zit aangesloten.
Indien ze wel een eigen groep hebben of indien er per rolluik een UPS kan worden gebruikt moet het geen probleem zijn.
Sommige KNX voedingen hebben de mogelijkheid een backup accu aan te sluiten voor de bus (bv Gira 107900).
Geeft de installateur ook een reden waaron dit niet moegelijk zou zijn?
Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: Bij uitval KNX

Bericht door Wijnand »

ik zie ook geen problemen, als je het knx-systeem op een ups zet en de rolluiken ook.
Wat betreft een stand aannemen bij het uitvallen van de spanning is niet in te stellen, wat zonder spanning kan er niet meer geschakeld worden (er zullen misschien uitzonderingen zijn, zoals altijd) maar je kan wel instellen welke stand hij moet aannemen bij de terugkeer van de spanning. Hier heb je nu niet veel aan, want je wil bedienen bij spanningsuitval. Een standaard ups voor huis-tuin-en-keuken-gebruik is er prima voor geschikt.
zass
Berichten: 50
Lid geworden op: vr 22 okt 2010, 15:03

Re: Bij uitval KNX

Bericht door zass »

Als je een binaire ingang (ABB BE/S4.230.2.1) neemt en daar de stroom opzet van de groep van de rolluiken, en daaraan koppelt dat als deze 0 is een aktor de UPS inschakelt voor de bediening van de rolluiken is het probleem opgelost toch? Je kan zelfs aansturen dat als de stroom uitvalt de luiken automatisch opengaan. Uiteraard moet je de KNX busvoeding ook op een UPS hebben staan die de stroomuitval opvangt zodat de bus ten alle tijde voorzien wordt.
747driver
Berichten: 1475
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Bij uitval KNX

Bericht door 747driver »

Of alleen de rolluiken + aktor op een UPS en in de parameters van de aktor bij "Gedrag bij uitval busspanning" kiezen voor "omhoog".
Plaats reactie