Functies in QC

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Teejoo
Berichten: 150
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Functies in QC

Bericht door Teejoo » do 11 dec 2014, 16:08

Hoe krijg ik in de schermafdruk hieronder de meldingen geopend/gesloten met de tijd en eventueel de datum van bepaalde functies in de QC?
36598d1418020895-garagentor-welche-funktionsvorlage-im-quadclient-capture.png
36598d1418020895-garagentor-welche-funktionsvorlage-im-quadclient-capture.png (137.17 KiB) 3442 keer bekeken
Schermafdruk heb ik van een duits forum. In GLE zal iets gemaakt moeten worden met de input en een text regel.
De output In QC bij een statusmelding. Maar hoe?

Tevens zie ik een aantal andere iconen. Hoe krijg je deze in HS expert toegevoegd.

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Functies in QC

Bericht door 747driver » vr 12 dec 2014, 00:12

Onderstaande gebruik ik voor de garagedeur.
De commando's in de Output boxes zijn het saven van een bericht in de Garagedeur archive.
Gebruik een eigen Current time module welke een gewijzigde origineel is.
Screen Shot 2014-12-11 at 22.47.11.jpg
Screen Shot 2014-12-11 at 22.47.11.jpg (165.13 KiB) 3433 keer bekeken
IMG_0272.jpg
iPad
IMG_0272.jpg (50.9 KiB) 3433 keer bekeken

Teejoo
Berichten: 150
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Functies in QC

Bericht door Teejoo » vr 12 dec 2014, 21:54

Hoi 747driver,

Ik lees dat er ook een archive aangemaakt moet worden.
Hmmm. Is dat zo te realiseren of schuilt daar meer achter?

Ik denk, ik begin met een paar "makkelijke" opties...
Die date- en timestamps komen uit het archive, of komen die in het archive.

En hoe krijg ik de archive meldingen in GLE?

Groeten Theo.

Teejoo
Berichten: 150
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Functies in QC

Bericht door Teejoo » vr 12 dec 2014, 22:22

Hoe de meldingen in een archive komen heb ik reeds in orde (denk ik) command type enter in archive.
Daar kun je meerdere designations in zetten. Of zet je alleen de betreffende erin?

De inputs die je gebruikt, zijn dat de schakelfuncties of de terugmeldingen?
De outputs zijn alleen "enter in archives"?

De current time die aangepast is, is deze ook publiekelijk te verkrijgen?

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Functies in QC

Bericht door 747driver » vr 12 dec 2014, 22:37

Die message archive is niet nodig.
Op de Garage pagina worden alleen de laatste tijden van opening, sluiting ed. van de deur weergegeven.
In een archive hou ik er "wat meer" bij welke in QC kunnen worden bekeken.
De gebruikte inputs zijn de meldingen van een Gira binaire ingang module welke aan de outputs van de garagedeur "controlbox" hangt.
Weet niet wat je met publiekelijk verkrijgbaar bedoelt?
Screen Shot 2014-12-12 at 22.22.39.jpg
Screen Shot 2014-12-12 at 22.22.39.jpg (65.35 KiB) 3414 keer bekeken
Screen Shot 2014-12-12 at 22.31.04.jpg
Screen Shot 2014-12-12 at 22.31.04.jpg (42.97 KiB) 3414 keer bekeken

Teejoo
Berichten: 150
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Functies in QC

Bericht door Teejoo » vr 12 dec 2014, 22:49

Aha. Hier ga ik verder mee.
Ik bedoel de aangepaste current time module. Daar zijn toch de seconden en jaartal bijgevoegd.
De standaard current time module heeft dat niet zag ik.

Ik probeer het e.e.a. werkend te maken. Mocht dat niet lukken meld ik me weer!
Bedankt in ieder geval. Ook voor de snelle reactie...

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Functies in QC

Bericht door 747driver » vr 12 dec 2014, 23:24

Ok, verkeerd begrepen.
Hieronder de gewijzigde module.
Staat bij mij als 10010_CurrentTime.hsl in C:\Users\Public\Documents\Gira\HS+FS Experte 4.2\logic

Code: Selecteer alles

#5000|"Text"|Retentive (1/0)|No. of inputs|.n.|No. of outputs|.n.|.n.
#5001|No. of inputs|Outputs|Offset|Memory|Calculation during start
#5002|Index input|Default value|0=numeric 1=alphanumeric
#5003|Memory|Initialisation value|Retentive
#5004|Output|Initialisation value|round binary (0/1)|type (1-send/2-sbc)|0=numeric 1=alphanumeric
#5012|cancellation with con. (0/1)|condition|formula|time|pin output|pin offset|pin memory|pin neg. output

#5000|Folder\Name | Retentive (1/0) | No. of inputs | Input names | No. of outputs | Outputs names
5000|"747driver\Current Time (Text)"|0|1|"E1"|4|"A1 hh:mm"|"A2 hh:mm:ss"|"A3 dd-mm-yyyy"|"A4 Date/Time"

#Logic module definition
#   |Input(s)
#   | |Output(s)
#   | | |Time memory
#   | | | |Variable(s)
#   | | | | |Calculate at startup: 1=Yes 2=No
5001|1|4|0|0|1

#5002 Inputs EN[n]
#   |Input index
#   | |Default value
#   | | |0=num 1=text
5002|1|0|0

#5004 Outputs AN[n]
#   |Output index
#   | |Default value
#   | |  |Binary 0=No 1=Yes
#   | |  | |1=send, 2=sbc
#   | |  | | |0=num 1=alphanum
5004|1|""|0|1|1
5004|2|""|0|1|1
5004|3|""|0|1|1
5004|4|""|0|1|1

#5012 Logic formula
#   |End calculation when <>0 (1=YES 0=NO)
#   | |"Condition"
#   | |         |"Formula"
#   | |         |                                                                              |"Time Formula"
#   | |         |                                                                              |  |Put result into Output
#   | |         |                                                                              |  | |Put result into Time memory
#   | |         |                                                                              |  | | |Put result in
5012|0|"(EN[1])"|"__import__('time').strftime('%H:%M',__import__('time').localtime())"         |""|1|0|0|0
5012|0|"(EN[1])"|"__import__('time').strftime('%H:%M:%S',__import__('time').localtime())"      |""|2|0|0|0
5012|0|"(EN[1])"|"__import__('time').strftime('%d-%m-%Y',__import__('time').localtime())"      |""|3|0|0|0
5012|0|"(EN[1])"|"__import__('time').strftime('%d-%m-%y %H:%M',__import__('time').localtime())"|""|4|0|0|0

Teejoo
Berichten: 150
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Functies in QC

Bericht door Teejoo » vr 12 dec 2014, 23:55

Dank je wel voor de current time module.
Bij de outputs (bv output ID:4429) staat 2 out. 1x garagedeur timestamp gesloten en 1x garagedeur datestamp gesloten met een command.
Hoe krijg ik die ene output "timestamp gesloten" hierbij zonder die command?

Hoe krijg ik die waardes in QC? Dit is me nog niet duidelijk.

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Functies in QC

Bericht door 747driver » za 13 dec 2014, 00:23

"Garagedeur Timestamp Gesloten" is een (internal) communicatie object (14-byte text).
Zelfde geldt voor "Garagedeur Datestamp Gesloten".
Bij de laatste heb ik een command toegevoegd in de "Edit output/commands" box welke een "Gesloten" bericht in de Garagedeur archive zet.
Had natuurlijk ook bij de eerste kunnen worden gezet.
Het gaat er slechts om dat er een message wordt opgeslagen wanneer het object in de Input box een 1 stuurt.
Hoe krijg ik die ene output "timestamp gesloten" hierbij zonder die command?
Door geen command toe te voegen.
Hoe krijg ik die waardes in QC?
Zoals je ieder ander communicatie object in QC weergeeft.
Het zijn hier 14-byte text waarden en ik gebruik de Text display plus template.
Screen Shot 2014-12-13 at 00.20.47.jpg
Screen Shot 2014-12-13 at 00.20.47.jpg (42.55 KiB) 3407 keer bekeken

Teejoo
Berichten: 150
Lid geworden op: vr 03 aug 2012, 00:24
Locatie: Emmerich am Rhein

Re: Functies in QC

Bericht door Teejoo » zo 14 dec 2014, 03:11

Het werkt. Weer bedankt voor de perfecte uitleg.
Weer een stapje verder.

Kun je ook uitleggen hoe je bepaalde waardes continu in een archive kunt opslaan en
vervolgens een hele lijst te zien krijgt. Bijvoorbeeld van de hele dag of hele maand?

Plaats reactie