ETS5 vragen

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
egfdevos
Berichten: 1043
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » zo 05 apr 2015, 07:28

747driver schreef:Andere eigenaardigheid welke ik tegenkwam: Als ik de schermen Busdeelnemers en Groepadressen open heb en een object drag&drop in een GA (bv. 11/0/0) en vervolgens op de volgende GA (11/0/1) click dan staat dat object daar ook!
Ga ik weer terg naar 11/0/0 dan staat ie er 2X.
Moet op een andere Hoofdgroep of Middengroep clicken om er van af te zijn.
Alsof ie bij clicken binnen dezelfde groepadressen reeks (X/X/-) z'n scherm niet refreshed.
Heb jij dat ook?
Dit probleem heb ik niet.
Edwin

egfdevos
Berichten: 1043
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » zo 05 apr 2015, 07:44

747driver schreef:Nog 1, heb een Gira 107900 Voedingseenheid 640 mA onderbrekingsvrij (GA 1/1/-).
Bij projectcontrole zegt ie dat ik een 320mA voeding heb en derhalve wat mA's tekort kom...
Die fout ken ik. Dat is een foutje van Gira. Is niet echt op te lossen wil je toch goed door je controle heen komen een tweede voeding toevoegen aan je lijn.
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » di 07 apr 2015, 22:58

Gira gemaild.
Neem aan dat het een kwestie is van de juiste data in het VD1 bestand te zetten.

Zie dat in ETS5 de ondersteuning voor EIBlib/IP verdwenen is.
Je kunt het wel kopen als app voor €49 ex.
Is dat de enige mogelijkheid om de installatie via de HS (iETS) te programmeren indien je geen IP interface hebt of zijn er andere trucjes?

egfdevos
Berichten: 1043
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » wo 08 apr 2015, 06:15

Als je dmv iETS wilt communiceren heb je EIBlib/IP nodig.
Zover ik weet is er nog geen oplossing daar omheen te geraken.

€50,- Voor dat protocol of €200 voor een IP-interface.
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » wo 08 apr 2015, 16:03

Antwoord van Gira is "this is the problem of the ETS".
Ticket aangemaakt bij KNX, kijken wat zij daar over te zeggen hebben.

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » do 09 apr 2015, 13:54

knx.org heeft de VD1 file onderzocht en gezien dat het Bus Current veld leeg is.
Gira nu gevraagd dit te bevestigen en te wijzigen.
Heb de EIBlib/IP app aangeschaft en kan iETS (als backup) weer gebruiken.

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » wo 15 apr 2015, 20:31

Heb een aktor met een 2-byte object welke ik koppel aan een groep adres en geef het groep adres een data type.
Vervolgens wijzig ik een parameter van de aktor waardoor het object 4-bytes wordt.
In plaats van dat ETS me de keuze geeft om van de bijbehorende groep adressen de DPT's te wijzigen worden de koppelingen ongedaan gemaakt.
Wat nog erger is, de groep adressen behouden hun "oude" (2-byte) DPT en ik kan het object welke nu 4-byte is niet koppelen aan z'n "oude" groep adres!!
Mis ik wat?

egfdevos
Berichten: 1043
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » wo 15 apr 2015, 21:47

747driver schreef:Heb een aktor met een 2-byte object welke ik koppel aan een groep adres en geef het groep adres een data type.
Vervolgens wijzig ik een parameter van de aktor waardoor het object 4-bytes wordt.
In plaats van dat ETS me de keuze geeft om van de bijbehorende groep adressen de DPT's te wijzigen worden de koppelingen ongedaan gemaakt.
Wat nog erger is, de groep adressen behouden hun "oude" (2-byte) DPT en ik kan het object welke nu 4-byte is niet koppelen aan z'n "oude" groep adres!!
Mis ik wat?
Je geeft een communicatie object een DPT niet een GA.

Voor de rest klopt het toch gewoon wat ETS doet. 2 objecten van een verschillend data formaat kunnen niet in hetzelfde GA.
Dus bij een wijziging word de koppeling met het object direct ongedaan gemaakt.

Als het oude GA reeds een 2-byte object bevat kun je daar nooit een 4-byte object aan toevoegen.
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » wo 15 apr 2015, 21:53

Had verwacht dat ETS het DPT van het groep adres ook zou wijzigen.
Uiteindelijk heeft de gebruiker gekozen om dat specifieke groep adres voor dat object te gebruiken en zou het DPT van het object het DPT van het groep adres moeten overrulen.
Of anders in ieder geval de gebruiker de keuze te geven.
Er is immers geen optie om het DPT van een groep adres te verwijderen toch?

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » wo 15 apr 2015, 22:03

Dat "oude" GA was overigens leeg na het door ETS ongedaan maken van de koppeling.
GA bleef wel het "oude" DPT houden.

Plaats reactie