status waarde

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
gorie
Berichten: 34
Lid geworden op: zo 28 nov 2010, 21:32

Re: status waarde

Bericht door gorie » di 21 feb 2012, 08:38

@ 747 driver. Eerst en vooral bedankt dat je me op weg helpt.
Als ik binnen de Enzennio de precise dimming verkies krijg ik een 1byte commando.
De dimmer geeft een 4bit commando en kan deze dus niet samenvoegen in een GA.
Als ik switching/dimming laat staan en alleen de feedback commando's in een GA plaats krijg ik geen waarde op de Inzennio.
Als je aanpassingen maakt aan je project, hoe behoud je dan het origineel. Ik heb dit nu geëxporteerd maar is dit de gemakkelijkste manier?

747driver
Berichten: 1354
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: status waarde

Bericht door 747driver » do 23 feb 2012, 13:22

De dimmer geeft een 4 bit commando?
Kan me wel voorstellen dat ie een 4 bit commando als input accepteerd, datatype 3.007 dim step.
Het 1 byte commando is voor een absolute lichtwaarde.

Begin eens met het juist configureren van de dimmer.
Je moet dan een Switching, relative dimming, Value, Feedback switching en een Feedback value object hebben.
Ken aan een ieder van deze objecten een GA toe.
Kijk of het werkt door met de ETS Group Monitor waarden naar deze objecten te schrijven.
Als dat allemaal werkt gaan we aan de InZennio werken.
Dimmer.jpg
Dimmer.jpg (22.19 KiB) 2334 keer bekeken
Geen idee hoe je het best een backup kunt maken.

gorie
Berichten: 34
Lid geworden op: zo 28 nov 2010, 21:32

Re: status waarde

Bericht door gorie » do 23 feb 2012, 19:32

Heb eerst het eerste kanaal van de dimmer aangepast zoals in de afbeelding.
dimmer 6197  feedback.JPG
dimmer 6197 feedback.JPG (86.02 KiB) 2329 keer bekeken
Daarna de groupmonitor opgestart en GA 6/1/ gefilterd. En een read gedaan op volgende groupsadressen 6/1/3, 6/1/2, 6/1/1
groep monitor.JPG
groep monitor.JPG (76.37 KiB) 2328 keer bekeken
Het adres 6/1/1 met object value geeft geen waarde.
Op naar de volgenda stap.

747driver
Berichten: 1354
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: status waarde

Bericht door 747driver » do 23 feb 2012, 22:14

Heb je de objecten de juiste data types gegeven?
0/0/1 1.001 switch (Read flag set)
0/0/2 3.007 dim step
6/1/1 5.001 scaling (Read flag set)
6/1/2 1.001 switch (Read flag set)
6/1/3 5.001 scaling (Read flag set)
Als je een 1 naar 0/0/1 schrijft gaat dan het licht aan en gaat het uit wanneer je er een 0 naar toe schrijft?
Indien je een dimstep (bv up 25%) stuurt naar 0/0/2 doet ie dat dan?
Een waarde naar 6/1/1 naar sturen op opvragen, werkt dat?
Was de Read flag van 6/1/1 geset?

747driver
Berichten: 1354
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: status waarde

Bericht door 747driver » do 23 feb 2012, 22:46

Als dat werkt is de InZennio aan de beurt ;)
Ik zou beginnen met de volgende instelling:
InZennio.jpg
InZennio.jpg (21.69 KiB) 2328 keer bekeken
Dan de Light On/Off (1.001 switch), Light Dimming (3.007 dim step) en Light Indicator (5.001 scaling) ieder een GA toewijzen.
Vervolgens hier waarden naartoe schrijven bv 65% naar Light Indicator.
Werkt dat?

gorie
Berichten: 34
Lid geworden op: zo 28 nov 2010, 21:32

Re: status waarde

Bericht door gorie » vr 24 feb 2012, 19:37

Beste;
Eens vermelden dat de lampen al langer werkten en gedimd kunnen worden, alleen kan ik die waarde in %
niet op mijn display verkrijgen.
Gorie

747driver
Berichten: 1354
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: status waarde

Bericht door 747driver » vr 24 feb 2012, 21:10

Weet ik, maar ik kan niet ruiken hoe jij je setup precies hebt.
Zo had je bv geen feedback objecten.
Ik probeer een probleem vaak op te knippen in delen en dan te kijken of de afzonderlijke delen werken zoals verwacht.
Zo kun je er achter komen waar het probleem zit.
Probeer hetgeen ik in m'n laatste posting schreef eens.
Als je zelf een waarde naar de Light Indicator schrijft en er gebeurt niets heeft het ook geen zin een feedback object aan hetzelfde GA te koppelen.

gorie
Berichten: 34
Lid geworden op: zo 28 nov 2010, 21:32

Re: status waarde

Bericht door gorie » vr 24 feb 2012, 21:58

np wou dat juist nog eens aangeven zodat er geen misverstanden konden zijn.
Nu begon ik die vlaggen te zoeken en kwam tot de conclusie dat er geen enkel vanuit de dimmer
ingesteld staat. Is dit ook zo bij u?
ets flags.JPG
ets flags.JPG (107.56 KiB) 2325 keer bekeken
Heb er enkele aangepast maar had dan een conflict met de dimmer tijdens de programmatie.
Is opgelost met eens de laptop van de bus te ontkopppelen en ets te herstarten.
Wel heb ik alles teruggeplaatst op oorspronkelijke instellingen, maar denk dat we in de buurt komen.
Waar stel je die communicatievlaggen het best in. Of maakt dit weinig uit.
Of kan je deze niet zien van deze dimmer zoals de objecten, daar deze geprogrammeerd word met powertool.
MVG Gorie

gorie
Berichten: 34
Lid geworden op: zo 28 nov 2010, 21:32

Re: status waarde

Bericht door gorie » vr 24 feb 2012, 22:19

Programmeerfout opgelost. Mag blijkbaar geen gedeeltelijk programmeren gebruiken maar moet ik de applicatie nemen.
De vlaggen zijn aangepast in de dimmer en ik heb waarden gestuurd.
ets waarden.JPG
ets waarden.JPG (122.05 KiB) 2325 keer bekeken
Weet niet of die value 6/1/1 lezen lukt.
Laatst gewijzigd door gorie op vr 24 feb 2012, 23:00, 2 keer totaal gewijzigd.

747driver
Berichten: 1354
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: status waarde

Bericht door 747driver » vr 24 feb 2012, 22:34

De vlaggen van mijn dimmer staan als volgt:
Dimmerflags.jpg
Dimmerflags.jpg (47.59 KiB) 2326 keer bekeken
Het lijkt erop dat je met de Powertool niet alle flags kunt wijzigen.
Zo lukt het me niet om de Read of de Transmit flag de wijzigen van de Switching of Value objecten.
Maakt niet uit.
Dan alleen maar de Read flag van de 2 feedbacks setten.
Natuurlijk wel je dimmer weer even (met partial download) programmeren na het wijzigen van vlaggen.

Heb je de InZennio ingesteld zoals ik beschreef en een waarde naar Light Indicator geschreven?

Plaats reactie