Pagina 1 van 2

Even voorstellen

Geplaatst: wo 25 feb 2015, 12:18
door haavee
Een nieuwe deelnemer aan het forum, dus het leek mij netjes mij even voor te stellen: ik ben Henry en woonachtig in het Westland (aan de Noordzijde van de Nieuwe Waterweg).

Mijn achtergrond ligt in de IT en ik knutsel graag met elektrotechniek (aanleggen van schakelingen in huis) en elektronica (solderen, enz.). Zo heb ik recentelijk met Raspberry Pi's een multiroom audiosysteem opgebouwd, waardoor niet alleen in de woonkamer muziek kan worden geluisterd, maar ook onze kinderen muziek kunnen streamen. Daarnaast draait er een Raspberry Pi met OpenElec/XBMC om video te streamen.

Door mijn abonnement op de nieuwsbrief van Hifi.nl ben ik ook geĂ¯nteresseerd geraakt in domotica-oplossingen. Zozeer dat ik anderhalve week geleden mijn basiscursus KNX heb afgerond en derhalve KNX-Partner ben.

Er is een uitdrukking dat als je van je hobby je werk maakt, je niet meer hoeft te werken. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat domotica een grote toekomst tegemoet gaat. Niet alleen zakelijk, maar ook het particuliere segment is er klaar voor. Niet alleen op grond van comfort en besparing, maar ook vanwege veiligheid (zowel de woning, maar ook persoonlijke veiligheid, zodat we langer thuis kunnen blijven wonen). Door mijn IT-achtergrond en interesse in elektra/elektronica, was het programmeren/configureren met ETL snel aangeleerd. Als business analist kan ik goed wensen en eisen inventariseren , maar ben ik mij er ook van bewust dat er grenzen zijn waarbinnen je opereert. Ik ben gewend om open en eerlijk te communiceren over mogelijkheden en beperkingen.

Mijn aanmelding is gericht op het delen van kennis, ervaringen en ontwikkelingen in het vakgebied.

Re: Even voorstellen

Geplaatst: do 26 feb 2015, 20:14
door 747driver
Welkom HV.
Heb je al iets van KNX in gebruik of ben je dat van plan?
Hier is het huis voor een flink deel voorzien van KNX en kan met de Gira Homeserver het 1 en ander op afstand in de gaten worden gehouden cq gestuurd.
De ontwikkeling van m'n zelfverzonnen systeem met CAN bus ging volgens m'n vrouw niet snel genoeg vandaar dat er is overgestapt naar een KNX systeem :oops:
Het enige DHZ project wat er momenteel meedraait in de Gira Homeserver/KNX omgeving is een Arduino met ethernet shield welke met 1-wire een aantal DS18B20 temp sensoren uitleest en met IP naar de Homeserver stuurt.

Re: Even voorstellen

Geplaatst: do 26 feb 2015, 21:31
door haavee
Dankje 747driver,

Het is wel de bedoeling dat bij de eerstvolgende aanpak van ruimtes, daar ook KNX in wordt opgenomen. Nu ik weet wat er mogelijk is, maar 's nadenken over hoe dat dan t.z.t. kan worden ingepast.

Groet,
Henry

Re: Even voorstellen

Geplaatst: vr 27 feb 2015, 05:48
door egfdevos
Welkom Haavee

Re: Even voorstellen

Geplaatst: vr 27 feb 2015, 07:56
door Dré
welkom haavee en veel knutsel plezier.

Re: Even voorstellen

Geplaatst: ma 09 mar 2015, 10:45
door oNNoZeLe
Welkom!

Re: Even voorstellen

Geplaatst: do 01 okt 2015, 21:39
door bart100
Nu Ik dit lees heb je wel mijn interesse opgewekt.
Hoe het je het systeem met raspberry's uitgewerkt ? :D

Re: Even voorstellen

Geplaatst: wo 09 dec 2015, 08:49
door teaser
Gezien deze thread is stilgevallen ga ik hem kapen. Ik ben Tim, omgeving Antwerpen, en bezig met een verbouwing. Grootse KNX plannen, inclusief multiroom audio toestanden, maar dat is een meerjarenplan. Eerste zorg is verlichting :)

Re: Even voorstellen

Geplaatst: wo 09 dec 2015, 23:09
door jnyzie
Vraag maar raak, we proberen te helpen
Dit is een machtig snel medium!

Re: Even voorstellen

Geplaatst: do 10 dec 2015, 09:17
door oNNoZeLe
teaser schreef:Gezien deze thread is stilgevallen ga ik hem kapen. Ik ben Tim, omgeving Antwerpen, en bezig met een verbouwing. Grootse KNX plannen, inclusief multiroom audio toestanden, maar dat is een meerjarenplan. Eerste zorg is verlichting :)

welkom!!