Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Alle vragen of opmerkingen betreffende EIB-KNX hardware kan je hier kwijt.
ligth011
Berichten: 220
Lid geworden op: ma 02 mar 2009, 07:58

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door ligth011 » wo 02 sep 2009, 21:00

woon zelf in Gorinchem,
dus voor in huis heb je voldoende aan de ips.
Kun je dan ook via het wancq lan programmeren cq bedienen.

heb je weleens licht scène geprogrammeerd

Rahvin
Berichten: 12
Lid geworden op: za 15 aug 2009, 14:03

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door Rahvin » wo 02 sep 2009, 21:17

Het lijkt mij wel, mocht je meer als 1 lijn nodig hebben, dan zal de afstand toch niet enorm zijn en kun je de 2e lijn gewoon koppelen door een normale lijnkoppelaar.

Met de IPS kun je in ieder geval via LAN programmeren, via WAN kan ook als je bijvoorbeeld een VPN hebt.

Ik zal je aanbod nog even overwegen aangezien het toch een flinke afstand is. Heb helaas helemaal geen ervaring met lichtscene's in het algemeen. Dit zijn mijn eerste stappen binnen de domotica :).

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door Wijnand » vr 04 sep 2009, 13:32

Rahvin,
wil niet vervelend zijn, maar betreft adressen (bijvoorbeel 1.2.3) staat de 1 voor de zone en de 2 voor de lijn.
Heb je al communicatie? Het adres van je usb-interface, rs232 interface en je ip-interface kan je gewoon in de ets aanpassen, hoef je niets voor te programmeren, kan via je interface instellingen.

Light011,
Sorry voor m'n late reactie (vakantie, zie ook ander bericht). Wat wil je van scenes weten?
Ik werk er veel mee, zeker als klanten 'bijzondere' wensen hebben.

ligth011
Berichten: 220
Lid geworden op: ma 02 mar 2009, 07:58

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door ligth011 » vr 04 sep 2009, 20:54

ik heb een korte cursus gaat van abb voor het scherm, de rest van ets heb ik zelf uit gevogeld.
Ik heb een scherm ban B&J 6136/100/cb.
simpel dingen zoals schakelen en tijd programma,s lukt wel.
dimmen ook wel, maar de rest niet.
zoek eigen iemand die een opzet wil maken.

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door Wijnand » za 05 sep 2009, 12:30

Dat moet geen probleem zijn. Ik werk altijd met de 6136/100C-101-500.
Als je zegt wat je wil, kan ik kijken of ik een opzet voor je kan maken en kan ik kijken hoe je de rest hebt gedaan, misschien heb ik daar ook nog een paar tips voor.

ligth011
Berichten: 220
Lid geworden op: ma 02 mar 2009, 07:58

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door ligth011 » za 05 sep 2009, 15:19

zal ik mijn bestandje sturen naar je ?


en hoe ik ik het beste beschijven die licht scene

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door Wijnand » zo 06 sep 2009, 13:53

Als je het een beetje leuk omschrijft, misschien in excel een tabelletje, moet het toch aardig lukken.

Rahvin
Berichten: 12
Lid geworden op: za 15 aug 2009, 14:03

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door Rahvin » ma 07 sep 2009, 17:56

Hallo Wijnand, Je hebt inderdaad gelijk, mijn fout. Ik begin ook maar net :)

Heb helaas nog geen communicatie. Ik weet niet wat er fout gaat. Ik heb een ook een seriele interface maar ook daar krijg ik geen busverbinding tot stand. Ik heb de gegevens wel in ets 3 staan. En ik heb de rs232 ook via een seriele kabel aan de pc hangen. maar als ik op programmeren druk, krijg ik de melding dat er geen verbinding met de bus gemaakt kan worden. Ook de diagnose bij de communicatieinstellingen geeft aan dat er geen busverbinding is. Ik heb de Busch-Jaeger EIB RS 232 interface

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door Wijnand » ma 07 sep 2009, 19:19

Rahvin,

Even een domme vraag, maar het jij bij "Extra's -> Opties -> Communicatie" een interface geselecteerd? Hier moet je anders nog een communicatie aanmaken/selecteren. Als je hier de juiste communicatie hebt gekozen, kan je met de testknop controleren of het werkt. Ik hoop dat ie het dan beter doet. Want aan de rs232 van ABB hoef je niets te downloaden ofzo. Bij instellingen kan je het juiste adres invullen. Ik neem meestal 1.1.249 (als deze in lijn 1 bevindt natuurlijk), lekker ver achteraan zit ie niet mijn andere nummering in de weg.

Rahvin
Berichten: 12
Lid geworden op: za 15 aug 2009, 14:03

Re: Ingebruikname ABB IPS/S 2.1 IP interface

Bericht door Rahvin » ma 07 sep 2009, 21:12

Bedankt voor de hulp Wijnand, helaas kom ik nog niet verder. Ik had inderdaad daar de settings (voor zover ik weet) goed ingesteld. Verbinding type RS.232 Standard, COM port (COM3) is ook goed. Als ik dan op test klik krijg ik "No communication". Als ik naar settings ga en ik probeer daar een adres in te stellen krijg ik de foutmelding "Niet nader omschreven fout". Het veld "mask version" blijft leeg. Als ik problem analysis doe vind hij in het eerste scherm een "EIB device Bus Coupling Unit at COM3 (ver 1.0.27.5)" maar als ik dan op "Search for EIB connection" klik krijg ik de foutmelding "No EIB connection could be found on any serial port". Wanneer ik daar op volgende klik en ik start de test dan krijg ik alleen maar "Communication error's". Ik hoop dat je hier iets mee kan?

Plaats reactie