2 kanalen schakelen / verwarming sturen

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Rutger
Berichten: 50
Lid geworden op: di 20 mar 2012, 22:18

2 kanalen schakelen / verwarming sturen

Bericht door Rutger » za 23 jun 2012, 11:46

Vraag 1:
2 kanalen wil ik laten schakelen met 1 drukker.
Dit lukt met een Zennio ZAS. Wil ik dit doen met een Gira Tastsensor 3 gaat dit niet, slechts 1 kanaal word geschakeld.
Maak ik hiervan een 2 kanaals bediening heb ik geen werkende led indicatie.

Vraag 2:
Wil ik dimmen met een Zennio ZAS gaat dit maar met 1 stap hoger of lager.
Hoe krijg ik het dimmen vasthouden zolang als ik de knop ingedrukt houd.
Dimstap op 1.5% of 100% en alles er tussen zit ook geen verschil in

Vraag 3:
Kleppen van de regelaar gaan niet open, wel lijkt het dan de MDT heizungactor de serpointwaardes ontvangt.
Setpoint is wel in te stellen en de screensaver geeft wel de juiste temperatuur.
Tevens heb ik ook juiste temperaturen in het scherm van de 5stuks TS3 temperatuur indicatoren.
Screenshots staan verderop in dit topic
Alle hulp is welkom, Rutger
Laatst gewijzigd door Rutger op vr 29 jun 2012, 13:15, 2 keer totaal gewijzigd.

hfx
Berichten: 71
Lid geworden op: do 02 feb 2012, 01:37

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door hfx » za 23 jun 2012, 13:11

Beste Rutger,

Vraag1; welke groepsadressen heb je gebruikt in zas en gira?
Vraag2; heb je de zas al voorzien van software-update roll-zas? Welke groepsadressen heb je gebruikt? Je hebt nodig, light on/off, light dimming en light indicator.
Vraag3; wat is de vraag?

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door 747driver » za 23 jun 2012, 13:46

Mbt de TS3, wil je 2 lichtpunten schakelen met 1 button?
Bedoel je de status led op iedere button?

Rutger
Berichten: 50
Lid geworden op: di 20 mar 2012, 22:18

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door Rutger » za 23 jun 2012, 15:45

hfx:

Vraag1:

Vraag2: Geen update, gekocht toen roll nog niet op de markt was. Ik heb de analoog maar heb toch een touchscreen.
indicator heb ik alleen van de ZAS, TS3 heeft alleen schakelen en dimmen en geen indicatiefunctie

Vraag 3 was dat de thermostaatfunctie niet werkt van de ZAS, deze heb ik zoals het nu lijkt opgelost, verkeerde communicatie. Interne en 1e Externe temperatuursensor moet je koppelen, dit terwijl het de zelfde sensor is maar er kan er wel 1 aangesloten worden. beetje verwarrend. net zoals dit antwoord ;)

747driver:

correct

Zal morgen nog een screenshot maken van de adressen.

hfx
Berichten: 71
Lid geworden op: do 02 feb 2012, 01:37

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door hfx » za 23 jun 2012, 16:00

vraag2; zijn hardwarematig dezelfde. Was bij mij toch zo. Gelieve te updaten, je krijgt dan de dimfunctie

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door 747driver » za 23 jun 2012, 16:16

Volgens mij moeten de instellingen van de TS3 dan als volgt zijn:
TS3.jpg
TS3.jpg (52.51 KiB) 2356 keer bekeken
Toggle.jpg
Toggle.jpg (31.28 KiB) 2356 keer bekeken
led.jpg
led.jpg (63.08 KiB) 2356 keer bekeken

Rutger
Berichten: 50
Lid geworden op: di 20 mar 2012, 22:18

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door Rutger » zo 24 jun 2012, 19:28

Met de TS3 gebruik ik 1 rocker per kanaal, en wanneer het kanaal I is dan brand de led en O is de led uit(status).
De instelling er van snap ik wel maar de gehele led functie werkt niet als ik een 2 kanaals van de rocker maak ongeacht de functie van de led.
Is dit dan niet mogenlijk of moet dit op een andere manier?

De Zennio ben ik aan het programmeren, met de nieuwe applicatie (ROLL) was de oude programmering dus verwijderd uit ETS :cry:
Ben dus weer even puzzelen, maar het is een mooie update.
Ik heb de TS3 (ik dacht comfort) met alleen een temperatuursensor en kan in de ZAS Roll voor iedere ruimte een thermostaat maken. Ik had eerst een vaste waarde voor de andere ruimtes.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door 747driver » zo 24 jun 2012, 22:52

Ah, je schreef in je eerste posting "schakelen met 1 drukker".
Ging er van uit dat je daarmee een button bedoelde en de Toggle functie zou gaan gebruiken.
Wat bedoel je met "een 2 kanaals van de rocker"?
Wat bedel je überhaupt met kanalen, afzondelijke lichtkringen?
Een screenshot van de parameters - Operation concept zou het wat duidelijker maken.

Rutger
Berichten: 50
Lid geworden op: di 20 mar 2012, 22:18

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door Rutger » ma 25 jun 2012, 23:43

hierbij 4 screenshots.

De zennio schakelt dus zonder problemen 2 kanalen door ze in het zelfde groepsadres te zetten.
De TS3 echter niet, maar wel als ik er een schakelaar van de zennio bij in zet.
Het verschil is een vinkje Read en Update maar dat is toch puur voor het display in de zennio?

En het dimmen, is het niet mogenlijk om met 1 druk (vasthouden) naar de volle 100% te gaan?

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding



Hier nog een foto van de MDT heizungactor, deze heeft een eigen thermostaat.
Ik moet dus alleen actuele Temperatuur en een setpoint geven. Dit zijn ook deze enige 2 waarden die ik kan toekennen aan een schakelaar.
Echter werkt het nog niet, wat doe ik verkeerd?

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Rutger op do 28 jun 2012, 00:37, 5 keer totaal gewijzigd.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: 2 kanalen schakelen TS3 / Zennio

Bericht door 747driver » di 26 jun 2012, 08:56

Kun je de pics op dit forum zetten?
Ze staan nu op een site waar je je moet aanmelden om ze te zien...

Plaats reactie