Domotica in huis, maar ... How to ...?

Algemene vragen en opmerkingen betreffende een EIB-KNX installatie.
WouterFJ
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 11:25

Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door WouterFJ » wo 14 sep 2011, 11:41

Besten

Thuis hebben wij domotica die reeds geinstalleerd is. Daarbij had ik (als totale leek) enkele vraagjes.

- We hebben geen bediening voor deze domotica. Is het mogelijk om bvb via de iPad2 deze te besturen, of is er een afstandsbediening nodig?
- In onze 'elektriciteitskast' zitten 4 blauwe domoticasystemen. In onze huiskamer (in de living) zit (denk ik toch) de ontvanger (het is een witte knop, vierkantig, met zwart ernaast (Ik weet het, wat simpel beschreven, maar ik heb geen flauw benul wat of hoe het is/werkt).
- Wat kan allemaal bestuurd worden, zijn dat alle apparaten die op het elektriciteitsnetwerk aangesloten zijn (lichten, tv, radio, xbox, oven, microgolf, ...). Of hoe kan ik dit controleren, hoe of wat?

Als laatste, is het mogelijk dat er soms spotjes zomaar 'uitspringen' door deze domotica of ligt dit ergens anders aan? Als ik ze wat later terug aansteek gaan ze wel terug gewoon...


Mvg
en hopelijk vind ik hier wat antwoorden op mijn leek-vragen.
Als jullie nog vragen hebben voor meer uitleg, laat maar weten.

WouterFJ

WouterFJ
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 11:25

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door WouterFJ » wo 14 sep 2011, 12:04

Even opgezocht en ik veronderstel dat het merk 'Bticino' is ... (link: http://www.alfa-gent.be/upload/files/br ... 092540.pdf

Voor de rest blijft alles een vraagteken ...?

ligth011
Berichten: 220
Lid geworden op: ma 02 mar 2009, 07:58

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door ligth011 » wo 14 sep 2011, 20:46

wat betreft de spotjes denk ik dat het een beveiliging is , als het tenminste 12 v spots zijn.
De trafo worden wel eens thermische uit geschakeld als die te heet wordt, en gaat weer zelf aan als die afgekoeld is.
Voor de rest kan ik geen chocola maken van jou installatie, misschien wat foto,s plaatsen.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door 747driver » wo 14 sep 2011, 21:20

Het lijkt wel een raadseltje!
Er zal toch ergens wel een merknaam of typenummer op staan?

WouterFJ
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 11:25

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door WouterFJ » wo 14 sep 2011, 22:33

Hey
Het klinkt idd wat chaotisch. Is het mss een oplossing dat ik stap per stap op zoek wat jullie nodig hebben zodat ik er wat wijs uit raak...

Het merk: consom - concept 2000 - intellegent lightsystem.

Er zijn enkele blauwgroene bakjes
- power suply
- swich link
- universal relay module
- dimmer module
- remote link
- input / output modules

Het zou werken met infrarood (ontvanger in de living, vierkant zwart met in het midden een kleiner wit vierkant.
Wss werkt dit met een afstandsbediening, maar die hebben we niet ... Is het mogelijk deze te bedienen met een iPad2?

Ik laat het hierbij om te beginnen.

Kunnen jullie hier al wat mee verder?

Thanks alvast!!

WouterFJ



Kunnen jullie hier iets mee?

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door 747driver » do 15 sep 2011, 01:38

Heb je Google wel gebruikt?
Als je zoekt op consom krijg je gelijk de site van de fabrikant.
Kijk HIER maar eens.
Op de site staat: "Bedien uw lichten via de mobiele telefoon - iPhone, iPad, en andere."
Het is geen KNX systeem...

WouterFJ
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 11:25

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door WouterFJ » do 15 sep 2011, 09:41

Tuurlijk had ik google gebruikt ... Ik weet ondertussen 'wat' ik in huis heb, maar niet hoe het is aangesloten, hoe het werkt, en hoe ik het kan bedienen.

Ik heb:
- de CP 11
- CP 24 (3 maal)
- CP 20
en - CP 70

Als ik op hun site voor meer uitleg ga, loopt deze vast (pagina bestaat niet meer ...).

Is er een truck/handleiding/programma voor iPhone of iPad die dit wat weet uit te klaren?

Mvg

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door 747driver » do 15 sep 2011, 16:55

Het beste is wellicht even te bellen.
Kan je de vorige bewoner niet om uitleg en/of documentatie vragen?

WouterFJ
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 11:25

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door WouterFJ » vr 16 sep 2011, 15:25

Ok, ik zoek wel zelf nog wat verder uit.

Misschien dat jullie weten welke iPhone/iPad - app er bestaat, en die goed werkt?

Xander
Berichten: 1
Lid geworden op: zo 02 apr 2017, 12:00

Re: Domotica in huis, maar ... How to ...?

Bericht door Xander » zo 02 apr 2017, 12:12

Hallo Wouter, ik zit inmiddels met hetzelfde probleem. Een verouderd systeem wat ik graag wil bedienen maar weet niet hoe. Ik heb precies dezelfde modules van bticino concept 2000. We zijn inmiddels al een aantal jaren verder maar misschien weet jij iets meer.
Alvast bedankt.

Plaats reactie