HS Camera archives

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

HS Camera archives

Bericht door 747driver » ma 06 jan 2014, 15:40

Heeft iemand het camera archief werkend gekregen met z'n Homeserver?
Hier lukt het nog niet...
De Cameras plug-in werkt wel goed.

egfdevos
Berichten: 1043
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: HS Camera archives

Bericht door egfdevos » ma 06 jan 2014, 19:30

Ik heb het nog niet moeten toepassen en op het moment ook even geen HomeServer om mee te spelen.

Je hebt een werkende camera.
Camera archief aangemaakt. Groot genoeg?
Wat stuurt bij jou het commando type: "Archive camera image" aan? Word deze opdracht ook echt aangestuurd?
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: HS Camera archives

Bericht door 747driver » ma 06 jan 2014, 20:37

Heb het deels werkend.
In QC werkt het helemaal goed, op de iPad werkt slechts 1 camera...
Die blijft hangen op "Loading".
Zal wel iets met de settings van de camera te maken hebben.

Beschikbare ruimte voor plaatjes is magertjes.
Totaal 5MB voor een HS en 20MB voor een FS.
Met 73 plaatjes zit ik nu al aan de zo'n 13MB.
De opdracht om een plaatje te archiveren komt van een IP bericht van de camera zelf wanneer je een gedefinieerde zone doorkruist.
Heb daarnaast voor het testen ook een Button plus gebruikt om handmatig een plaatje te schieten.

oNNoZeLe
Berichten: 217
Lid geworden op: wo 06 jan 2010, 09:52

Re: HS Camera archives

Bericht door oNNoZeLe » wo 08 jan 2014, 09:22

747driver schreef:Heb het deels werkend.
In QC werkt het helemaal goed, op de iPad werkt slechts 1 camera...
Die blijft hangen op "Loading".
Zal wel iets met de settings van de camera te maken hebben.

Beschikbare ruimte voor plaatjes is magertjes.
Totaal 5MB voor een HS en 20MB voor een FS.
Met 73 plaatjes zit ik nu al aan de zo'n 13MB.
De opdracht om een plaatje te archiveren komt van een IP bericht van de camera zelf wanneer je een gedefinieerde zone doorkruist.
Heb daarnaast voor het testen ook een Button plus gebruikt om handmatig een plaatje te schieten.

verder dan loading krijg ik hem ook niet..
Maar mijn debug pagina wekt bij de indruk dat hij ook niets opslaat..

Kamera-Archive
Soll-Zeilen Ist-Zeilen First Last Akt. Mem Max. Mem
20 0 0 9437184
20 0 0 9437184

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: HS Camera archives

Bericht door 747driver » wo 08 jan 2014, 09:31

Gebruik je een Mobotix?

oNNoZeLe
Berichten: 217
Lid geworden op: wo 06 jan 2010, 09:52

Re: HS Camera archives

Bericht door oNNoZeLe » wo 08 jan 2014, 09:40

747driver schreef:Gebruik je een Mobotix?

nee een redelijk merkloos 640x480 ipcam

maar hij heeft een http://x.x.x.x/snapshot.cgi functie die ik aanroep in het archief.
ik had echter de user&pass combo en net achter, deze heb ik nu evne netjes in de user/pass velden gezet.

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: HS Camera archives

Bericht door 747driver » wo 08 jan 2014, 12:01

Doet ie het nu wel dan?

oNNoZeLe
Berichten: 217
Lid geworden op: wo 06 jan 2010, 09:52

Re: HS Camera archives

Bericht door oNNoZeLe » wo 08 jan 2014, 12:08

747driver schreef:Doet ie het nu wel dan?
haha nee, zelfs de realtime feed niet..
maar heb te weinig tijd om er nu echt mee te stoeien.

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: HS Camera archives

Bericht door 747driver » wo 08 jan 2014, 14:36

Ok, dat was het eerste wat ik wilde voorstellen, real-time...
Heeft ie geen functie zoals http://x.x.x.x/record/current.jpg
Wanneer je die snapshot.cgi regel in een browser plaatst krijg je dan wel een plaatje te zien?
In de Helpfile staat voor een Axis camera de regel /axis-cgi/jpg/image.cgi?resolution=640x480
Misschien moet je de resolutie er bij melden hoewel ik aanneem dat wanneer snapshot.cgi in een browser werkt dit ook met de HS zou moeten werken.
Wat screenshots van mijn instellingen:
1.jpg
1.jpg (32.01 KiB) 2956 keer bekeken
2.jpg
2.jpg (29.98 KiB) 2956 keer bekeken
3.jpg
3.jpg (15.58 KiB) 2956 keer bekeken

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: HS Camera archives

Bericht door 747driver » wo 15 jan 2014, 10:44

@oNNoZeLe, volgens de Helpfile van de Cameras plugin: "Possible graphic formats: Only ".jpg" is possible"

Heb alles mbt camera's verwijderd en eerst de camera welke op de iPad z'n archive niet wilde laten zien toegevoegd.
Toen die bleek te werken de volgende camera toegevoegd en nu werkt alles zoals zou moeten.
Streamen werkt ook, max is 5fps.

Plaats reactie