ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Plaats reactie
de mario
Berichten: 32
Lid geworden op: vr 03 jun 2011, 21:37

ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Bericht door de mario » vr 17 okt 2014, 22:06

hallo,

Ik probeer mijn nieuwe ABB ZS/S 1.1 knx module voor mijn energiemeter aan de praat te krijgen.
Momenteel kan ik alle gegevens uitlezen in ETS, alleen de waarde voor Active energy geeft een vreemd resultaat.
(zie foto)
Komt ook totaal niet overeen met de waarde op de energiemeter zelf.

Moet deze waarde omgezet worden naar iets anders? de HS krijgt als waarde 0 binnen?


Ook probeer ik de waarde voor current in quad client zichtbaar te maken. Dit lukt met onderstaande oplossing maar enkel zonder cijfers na de komma. Wat het in mijn geval waardeloos maakt.
In de energieplugin voor een van de kwadranten word hij wel met decimalen weergegeven dus hij word wel correct binnen gelezen door de HS.

Ook zag ik onlangs dat je via de internet browser de archiefgegevens vanuit de HS kan lezen in een tabel. Weet er iemand hoe je dat doet? Welke URL?
De URL hier beschreven werkt niet...
http://www.gira.de/service/faq/antwort.html?id=419

Alvast bedankt!
Bijlagen
etsgira.png
etsgira.png (36.71 KiB) 2558 keer bekeken

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Bericht door 747driver » za 18 okt 2014, 14:42

Een "vreemd resultaat" is wel eens te verklaren door het gebruik van een verkeerde DPT in ETS.
Je gebruikt een 4-byte float, weet je zeker dat dat correct is?

de mario
Berichten: 32
Lid geworden op: vr 03 jun 2011, 21:37

Re: ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Bericht door de mario » za 18 okt 2014, 17:29

Deze instellingen zijn de defaults.

in de manual staat voor dit communicatieobject "EIS 11, 4 byte"

Ik veronderstel dat dit wel correct is?

Alvast bedankt voor de reactie!

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Bericht door 747driver » za 18 okt 2014, 18:07

Vind je hier in post #6 en verder wellicht een verklaring?

de mario
Berichten: 32
Lid geworden op: vr 03 jun 2011, 21:37

Re: ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Bericht door de mario » za 18 okt 2014, 18:11

747driver schreef:Vind je hier in post #6 en verder wellicht een verklaring?
Ik had ondertussen de oplossing gevonden.
Als ik de normale bus monitoring neem krijg ik de "rare" waarde te zien.
Als ik group monitoring neem en active energy (wh) kies komt het correct te zien. Hierdoor dacht ik wel dat in ETS alles OK was.

Blijkbaar stond het datatype in EXPERT niet correct. Dit even aangepast en nu komt het correcte verbruik gewoon door.

Heel erg bedankt voor de tip! :)

Heb je nog suggesties voor mijn andere probleempjes?

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Bericht door 747driver » za 18 okt 2014, 18:12

EIS 11 is DPT iets anders meen ik.
Gevonden, hier.

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ABB zs/s 1.1 energiemeting + Gira homeserver

Bericht door 747driver » za 18 okt 2014, 18:24

Helaas is m'n Mac met daarop m'n HS expert, ETS en al het andere bij de reparateur...
Het gebruik van de juiste datatypes in ETS en HS Expert is belangrijk.
Voor het weergeven met een bepaald aantal cijfers achter de komma heb ik een DHZ module.

Plaats reactie