Gira HomeServer gegevens kopiëren

Alle vragen of opmerkingen betreffende EIB-KNX hardware kan je hier kwijt.
Plaats reactie
Dré
Berichten: 690
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Gira HomeServer gegevens kopiëren

Bericht door Dré » zo 22 feb 2015, 19:55

Ik vreog me iets af, ik heb twee temperatuur sensoren, de waarde wordt onder andere uitgelezen door de Gira Homeserver, maar kan ik die waardes misschien ook uitlezen uit de server, voor backup, maar vooral om ze te exporteren naar excel of iets dergelijks?

MvG Dré

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HomeServer gegevens kopiëren

Bericht door 747driver » zo 22 feb 2015, 22:10

Archives and Lists - Archives - kies een archive - tabje FTP
Daar kun je opgeven hoe vaak en hoe veel er naar een eerder gedefinieerde FTP server wordt gestuurd.

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Gira HomeServer gegevens kopiëren

Bericht door Joep » di 24 feb 2015, 17:24

Wat is de homeserver toch een mooi ding he!? ;)

(Je moet wel even bij de project instellingen bij Network => FTP "Use FTP Sending" aanvinken anders krijg je dat tabblad FTP bij de archives niet.. )


Even offtopic voor hier maar wel over de homeserver:

Bij mij duurt het als ik buiten de deur ben erg lang voordat ik verbinding krijg met de homeserver via de APP, ook als ik bijvoorbeeld op de zaak op het netwerk zit of als ik beschik over een 3G verbinding.
Is dat bij jullie ook zo?
(De app draait in mijn geval op een iPhone 6, maar ook op de iPhones die ik ervoor gehad heb had ik hetzelfde "probleem" )

Dré
Berichten: 690
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Gira HomeServer gegevens kopiëren

Bericht door Dré » di 24 feb 2015, 17:29

Ja inderdaad een mooi ding, hoe kwam het ook al weer dat ik er een heb.

Ik had inderdaad ook al gevonden dat die tab er niet stond omdat ik bij Project instellingen nog niks had aangevinkt (overigens verder nog niet geleken hoe het werkt, jij wel?)
Bij mij duurt het opnieuw verbinding maken met de server buiten mijn eigen netwerk ook vrij lang inderdaad, Android.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HomeServer gegevens kopiëren

Bericht door 747driver » di 24 feb 2015, 19:52

Voor backup kun je ook af en toe in HS Expert kiezen voor "Save retentive memory".
Doe ik om de paar weken en dan laat ik de filename beginnen met de datum, 2015-02-24 rem.dat
Zo raak ik niet zo veel data van m'n archives kwijt als de HS het zou begeven.

Dré
Berichten: 690
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Gira HomeServer FTP & Mail

Bericht door Dré » do 26 feb 2015, 19:53

Ik ben bezig geweest met het instellen en testen van de FTP en de mail, maar krijg ze beiden niet werkend.
Ook zie ik dat bij de Debugger (Ipadres/hslist) bij 'E-Mail' en bij 'FTP-Server-1' alleen maar vraagtekens, behalve bij 'Dauer Connected' daar staat: 'Min:0.000 Max:0.000 D:0.000 Akt:0.000/0.000/0.000'

Echter heb ik bij Project>Netwerk>E-mail en bij FTP diverse dingen ingevuld.
FTP: IP adres van de FTP server 192.168.1.2
gebruikers naam en wachtwoord

en bij email heb ik ook de dingen ingevuld met als connection SMTP over SSL/TLS met de daarbij behorende poorten en gegevens.
Iemand die mij hiermee op weg kan helpen?

Ik probeer FTP en mail doormiddel van het archief
en mail te lezen door de plug-in van de QC.

Ter info, ik kan wel de server benaderen met mn telefoon via het buitennetwerk en haalt de server de tijd op van het internet.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HomeServer gegevens kopiëren

Bericht door 747driver » vr 27 feb 2015, 23:43

Mail lezen met QC lukt me wel (eigen mailserver en Gmail).
Mail versturen met de HS lukt sinds 2 minuten ook.
Gebruik in Project settings/Network/E-mail dezelfde settings als in Apple's Mail.
Geen SMTP over SSL/TLS maar STARTTLS over poort 587
Dit is met een eigen mailserver.
Zal zo ook eens proberen met Gmail account.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HomeServer gegevens kopiëren

Bericht door 747driver » vr 27 feb 2015, 23:55

Met Gmail lukt het ook.
Ook daar met STARTTLS over poort 587
Heb een button aangemaakt welke uit een cam archive een pic verstuurd om te testen.

Plaats reactie