ETS5 vragen

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

ETS5 vragen

Bericht door 747driver » za 04 apr 2015, 18:46

Sinds kort ETS5 bezitter na lange tijd ETS3 gebruikt te hebben.
Voor het toevoegen van een busdeelnemer in ETS3 was het gewoon een kwestie van het dubbelclicken op een product in de Product finder en het was toegevoegd aan de tree met devices.
In ETS5 werkt dat niet zo.
Onderin de Catalog kun je aangeven waar de gekozen device moet worden toegevoegd.
Lijk mij vrij normaal dat je 'm toevoegt aan de lijst met Devices.
Raar vind ik het dat je 'm dan niet aan de Current line kan toevoegen.
Moet je 'm dus na het toevoegen voorzien van een fysiek adres.
Is dat normaal of doe ik iets verkeerd?

egfdevos
Berichten: 1034
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » za 04 apr 2015, 20:42

Het is denk ik net hoe je zelf het makkelijkst werkt.
Ik vind het dan weer normaal mijn busdeelnemers direct aan een lijn toe te voegen.

Ik heb voor het toevoegen van deelnemers aan de lijst Busdeelnemers beide opties.
Huidige lijn en Geen lijn.
Afbeelding
Bij huidige lijn voegt hij hem netjes toe met het eerst vrije adres.
Bij Geen lijn maakt hij er 1.1.- van. Hij voegt hem wel als verbruiker toe waarschijnlijk voor de vermogens berekening van de voeding maar krijgt geen volledig adres.
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » za 04 apr 2015, 21:09

Hier werkt dat dus niet.
Kan busdeelnemers niet direct aan een lijn toevoegen.
De Add knop is greyed out:
Screen Shot 2015-04-04 at 21.03.01.jpg
Screen Shot 2015-04-04 at 21.03.01.jpg (20.98 KiB) 3016 keer bekeken
Alleen wanneer ik No line selecteer kan ik de Add knop gebruiken.
Dan krijgt de busdeelnemer het lege adres -.-.-

egfdevos
Berichten: 1034
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » za 04 apr 2015, 21:19

Dat kom ik alleen tegen in projecten die nog geen lijn hebben.

*correctie
Je hebt waarschijnlijk een project gemaakt zonder lijn.
Na he maken van een lijn lijkt het nog niet te lukken.
Daarvoor dien je eerst naar je lijn te gaan en het volgende te doen.
Afbeelding
Laatst gewijzigd door egfdevos op za 04 apr 2015, 21:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » za 04 apr 2015, 21:22

Het is een geimporteerd ETS3 project.
Zou dat er iets mee te maken hebben?
Screen Shot 2015-04-04 at 21.21.28.jpg
Screen Shot 2015-04-04 at 21.21.28.jpg (36.71 KiB) 3015 keer bekeken

egfdevos
Berichten: 1034
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » za 04 apr 2015, 21:24

Zie update vorige bericht.

Je moet nog aangeven welke je huidige lijn is.
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » za 04 apr 2015, 21:27

Dat was inderdaad het antwoord.
Bedankt!

egfdevos
Berichten: 1034
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: ETS5 vragen

Bericht door egfdevos » za 04 apr 2015, 21:28

Heb er zelf ook wat van geleerd.
Edwin

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » za 04 apr 2015, 21:38

Andere eigenaardigheid welke ik tegenkwam: Als ik de schermen Busdeelnemers en Groepadressen open heb en een object drag&drop in een GA (bv. 11/0/0) en vervolgens op de volgende GA (11/0/1) click dan staat dat object daar ook!
Ga ik weer terg naar 11/0/0 dan staat ie er 2X.
Moet op een andere Hoofdgroep of Middengroep clicken om er van af te zijn.
Alsof ie bij clicken binnen dezelfde groepadressen reeks (X/X/-) z'n scherm niet refreshed.
Heb jij dat ook?

747driver
Berichten: 1348
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: ETS5 vragen

Bericht door 747driver » za 04 apr 2015, 22:20

Nog 1, heb een Gira 107900 Voedingseenheid 640 mA onderbrekingsvrij (GA 1/1/-).
Bij projectcontrole zegt ie dat ik een 320mA voeding heb en derhalve wat mA's tekort kom...

Plaats reactie