Porten/projectiescherm/projector....

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
Alice
Berichten: 75
Lid geworden op: do 26 mar 2015, 08:11

Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door Alice » ma 27 apr 2015, 22:06

Ik heb een vraagje:
Onze Hormann-poorten zijn via een binaire ingang verbonden met onze domotica. Er is enkel een knop om ze open en toe te doen. Ze zijn in geen enkele sfeer terug te vinden omdat er niet te controleren valt of de poorten effectief open of toe zijn. Is er hier een mouw aan te passen?

(Hetzelfde kan verteld worden over onze projector en projectiescherm)

Dank u alvast voor de tips

egfdevos
Berichten: 1024
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door egfdevos » ma 27 apr 2015, 22:15

In het verleden heb ik wel eens wat geknutseld.
Zodat ik toch het verschil wist tussen "dicht" en "niet dicht".

Als we over een hek praten.
Normaal zit er op de poort print ook een uitgang voor een flitslamp.
Deze heb ik met een potentiaal vrij relais op een knx ingang gezet.

Voor een garage deur kun je de ingebouwde verlichting gebruiken.
Edwin

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door 747driver » ma 27 apr 2015, 22:32

We hebben hier een Hormann garagedeur voor welke we deze interface hebben gekocht.
Heb een module gemaakt welke aangeeft wat de status is van de deur.
Screen Shot 2015-04-27 at 22.30.23.jpg
Screen Shot 2015-04-27 at 22.30.23.jpg (43.5 KiB) 2878 keer bekeken

kurt.dg
Berichten: 49
Lid geworden op: do 05 feb 2015, 10:38

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door kurt.dg » di 28 apr 2015, 09:43

Momenteel zijn we bezig met de bouw van een dubbele garage.
Hiervoor zijn er ook 2 Hormann poorten aangevraagd.
Ik denk dat het antwoord van 747driver heel correct is (wij hebben ook 2x de UAP1 aangevraagd).

Volgens dat ik gelezen heb dient er een ethernetkabel geplaatst te worden tussen de Hormann aandrijving en de UAP1.
Vanuit de UAP1 kan je met bv. een SVV kabel naar een binaire ingangskaart op de ETS installatie gaan om zo de status(sen) uit te lezen.

@747driver:
- Heb je de UAP1 dicht bij de aandrijving gezet, of heb je deze dicht bij de zekeringkast (met binaire ingangen) geplaatst?
- Was er veel werk aan het maken van de module voor de uitlezing?
- Naast garagedeur status staat er een 1.0. Is dit de versie van uw eigen geschreven module, of heeft dit een andere doel?

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door 747driver » di 28 apr 2015, 15:03

Heb de UAP1 boven de aandrijfmotor tegen het plafond geplaatst.
Van daar naar de binaire ingang met zo'n 6 meter meeraderige draad.
4 draden: gemeenschappelijke min, geheel open, geheel dicht en in beweging.
Je kunt ipv die module ook afzonderlijke bouwstenen gebruiken.
Dat vond ik er een beetje rommelig uitzien vandaar dat ik die module heb gemaakt.
Die 1.0 komt nog uit de tijd dat ik met die module aan het testen was.
Dat getal ging toen nog naar een Text selector.
Met het Garagedeur gesloten bit "bedien" ik het garagedeur symbool in QuadConfig.
Meen me herinneren dat het instellen van de garagedeur aandrijving niet echt gemakkelijk was.
Op een gegeven moment deed de UAP1 het wel maar kregen we de deur niet meer open met de afstandsbediening of zo...
Screen Shot 2015-04-28 at 14.30.20.jpg
Screen Shot 2015-04-28 at 14.30.20.jpg (29.09 KiB) 2866 keer bekeken

Code: Selecteer alles

##################################################################
# Homeserver Logic module 10035
# Horrmann UAP1 interface
##################################################################


#5000|"Text"|Retentive (1/0)|No. of inputs|.n.|No. of outputs|.n.|.n.
#5001|No. of inputs|Outputs|Offset|Memory|Calculation during start
#5002|Index input|Default value|0=numeric 1=alphanumeric
#5003|Memory|Initialisation value|Retentive
#5004|Output|Initialisation value|round binary (0/1)|type (1-send/2-sbc)|0=numeric 1=alphanumeric
#5012|cancellation with con. (0/1)|condition|formula|time|pin output|pin offset|pin memory|pin neg. output

#5000|Folder\Name | Retentive (1/0) | No. of inputs | Input names | No. of outputs | Outputs names
5000|"747driver\Horrmann UAP1 interface"|0|3|"Garagedeur open"|"Garagedeur dicht"|"Garagedeur in beweging"|3|"Garagedeur status"|"Gesloten (bit)"|"Status getal"

#Logic module definition
#   |Input(s)
#   | |Output(s)
#   | | |Time memory
#   | | | |Variable(s)
#   | | | | |Calculate at startup: 1=Yes 2=No
5001|3|3|0|0|1

#5002 Inputs EN[n]
#   |Input index
#   | |Default value
#   | | |0=num 1=text
5002|1|0|0	# Garagedeur open
5002|2|0|0	# Garagedeur dicht
5002|3|0|0	# Garagedeur in beweging

#5003 Memory variables SN[n]
#   |Memory variable index
#   | |Default value
#   | | |Remanent 0=No 1=Yes
# NONE

#5004 Outputs AN[n]
#   |Output index
#   | |Default value
#   | |  |Binary 0=No 1=Yes
#   | |  | |1=send, 2=sbc
#   | |  | | |0=num 1=alphanum
5004|1|""|0|2|1  # Garagedeur status
5004|2| 0|0|2|0  # Gesloten (bit)
5004|3| 0|0|2|0  # Status getal: 1-gesloten 2-in beweging 3-open 4-geheel open

#5012 Logic formula
#   |End calculation when <>0 (1=YES 0=NO)
#   | |"Condition"
#   | |                                                                        |"Formula"
#   | |                                                                        |               |"Time Formula"
#   | |                                                                        |               |  |Put result into Output
#   | |                                                                        |               |  | |Put result into Time memory
#   | |                                                                        |               |  | | |Put result into Variable
#   | |                                                                        |               |  | | | |Inverted
5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==0 and EN[2]==1"             |"'Gesloten'"   |""|1|0|0|0
5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==0 and EN[2]==1"             |"1"            |""|3|0|0|0

5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==1"                          |"'In beweging'"|""|1|0|0|0
5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==1"                          |"2"            |""|3|0|0|0

5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==0 and EN[1]==0 and EN[2]==0"|"'Open'"       |""|1|0|0|0
5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==0 and EN[1]==0 and EN[2]==0"|"3"            |""|3|0|0|0

5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==0 and EN[1]==1"             |"'Geheel open'"|""|1|0|0|0
5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3]) and EN[3]==0 and EN[1]==1"             |"4"            |""|3|0|0|0

5012|0|"(EI or EC[1] or EC[2] or EC[3])"                                       |"EN[2]"        |""|2|0|0|0

charlez
Berichten: 156
Lid geworden op: do 28 feb 2013, 21:07

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door charlez » wo 29 apr 2015, 19:33

Zit er geen output op om een lamp aan te sturen?
Gebruik bij mij deze output om de status aan te geven.

Dré
Berichten: 690
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door Dré » wo 29 apr 2015, 20:37

Maar blijft bij jou dan niet de lamp (status) langer aan dan? na dat de deur gesloten is?
Vaak is het toch zo dat de lamp pas na een x tijd pas uit gaat?

nickv
Berichten: 144
Lid geworden op: vr 28 mar 2014, 11:22

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door nickv » wo 06 mei 2015, 11:45

Waarom niet werken met een magneetcontact op de poort, zoals dat ook gedaan wordt met ramen? Dan weet je toch ook exact of de poort open of dicht is? :) Lijkt me zelfs nog een goedkoper alternatief dan de UAP1 controller. Of zie ik iets over het hoofd wat je daar meer mee kan doen?

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Porten/projectiescherm/projector....

Bericht door Joep » do 07 mei 2015, 19:10

is een rolluikactor niks?

je kan de looptijd voor op en neer instellen en je hebt dan ook een eventuele statusterugmelding van hoe ver de deur open of dicht is.

de meeste actors sturen weliswaar 230v uit op de uitgangen voor op en neer, maar dat is wel op te lossen door er een tweetal relais aan te hangen

Plaats reactie