betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Capaburro
Berichten: 73
Lid geworden op: za 23 mei 2009, 18:25

betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Capaburro » di 02 feb 2010, 21:26

Als ik mijn project bekijk dat men geprogrammeerd heeft (via ETS3 professional) dan zie ik dat er een hoop parameters op de module staan.
Tot hiertoe geen probleem, wat wel een probleem is dat ze allemaal in het duits zijn en nergens een beschrijving te vinden is van wat die nu
eigenlijk doen. Het gaat hier over Gira componenten, meer specifiek de bewegingsmelder.
Ik zou die parameters willen veranderen zodat het licht sneller uitgaat na een detectie. Lijkt simpel, maar ik vind het niet.

Kan iemand mij een goede tip geven ?

alvast merci

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Wijnand » di 02 feb 2010, 23:16

Ik ken het probleem. Veel leveranciers vertalen de db niet. Zoals Gira.
Helaas zijn er meetal ook geen goeie nederlandse beschrijvingen, dus wordt het een woordenboek erbij pakken denk ik :-)

Capaburro
Berichten: 73
Lid geworden op: za 23 mei 2009, 18:25

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Capaburro » wo 03 feb 2010, 00:04

Ja heb ik even gedaan, maar dan zelfs weet je nog niet wat de functie is van die parameters, alleen wat de vertaling is. En de vertaling zegt niet zoveel
over de functie in de meeste gevallen.
Volgens mij is het dikwijls een combinatie van parameters die een bepaalde functie vervullen, als die nergens beschreven staan is het hopeloos.

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Wijnand » wo 03 feb 2010, 21:27

kan je eens het type van Gira doorgeven, dan kijk ik er eens naar.

Capaburro
Berichten: 73
Lid geworden op: za 23 mei 2009, 18:25

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Capaburro » wo 03 feb 2010, 21:49

Het is de bewegingsmelder met comfort opzet stuk. (gemonteerd op 1m10 hoogte)
Ik ben momenteel niet thuis, dus ik kan niet opzoeken wat het juiste type is.

TopFly
Berichten: 42
Lid geworden op: wo 03 feb 2010, 00:48

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door TopFly » do 04 feb 2010, 20:36

ik ben zo vrij geweest om het typenummer op te zoek.
Bij deze 1304 01

(ik heb deze ook dus dit vind ik ook erg interessant)

TopFly

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Wijnand » do 04 feb 2010, 22:04

Ik zal dit weekend ff nakijken

Capaburro
Berichten: 73
Lid geworden op: za 23 mei 2009, 18:25

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Capaburro » vr 05 feb 2010, 09:19

Ik zou graag de bewegingsmelder anders instellen zodat de tijd dat de lamp aan blijft verkort, nu blijft de lamp 3 minuten aan, dit is te lang.
Dit zou zeker niet meer dan 30 seconden moeten zijn nadat de laatste bewegingsdetectie gebeurd is.

Wijnand
Berichten: 210
Lid geworden op: vr 14 aug 2009, 20:00

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Wijnand » za 06 feb 2010, 13:48

Ik heb je database geopend, maar bij mij is alles in het nederlands. Staat jou ets in het nederlands?
Extra -> Opties -> Presentatie -> Nederlands (als ie er niet bij staat heb je waarschijnlijk ets niet volledig geïnstalleerd).

Bij je bewegingsmelder (1.1.19) zie ik als 3e regel "Einde van de detectie" en daar staat: "Toegezegde zendvertraging"
Wat je vaker ziet is een "Basis" en een "factor". Natuurlijk is de totaaltijd basis x factor.
Om die tijd zo precies mogelijk te houden, kan je het beste de basis zo klein mogelijk maken en de factor dus zo groot mogelijk.

Capaburro
Berichten: 73
Lid geworden op: za 23 mei 2009, 18:25

Re: betekenis parameters - bewegingsmelder GIRA (comfort)

Bericht door Capaburro » za 06 feb 2010, 16:56

Bij mij staat er alleen Engels bij de taal.
De menu's zijn dan wel in het engels, maar de parameterbenamingen van de componenten (zoals de bewegingsmelder) staan in het duits.
Ik heb die 3de regel nu veranderd naar 60, wat zou neerkomen dan op 60sec omdat de factor op 1sec staat.
Ben benieuwd

EDIT: alles werkt, bedankt voor de tip.
verder heb ik ook via de database onderhoudstools de database kunnen vertalen naar het nederlands ! :) Dus dat probleem is ook van de baan.

Plaats reactie