homeserver gira

Visualisatie in EIB-KNX systemen, een vak apart.
Plaats reactie
kasper
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 10:39
Locatie: vlissingen

homeserver gira

Bericht door kasper » wo 14 sep 2011, 11:01

hallo,

ik heb een gira homeserver 3 staan om mee te oefen voor projecten in de toekomst.
nu is mijn vraag kan mij iemand daar mee helpen?

kasper

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: homeserver gira

Bericht door 747driver » wo 14 sep 2011, 16:03

Ja.
Zijn het projecten voor jezelf?

kasper
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 10:39
Locatie: vlissingen

Re: homeserver gira

Bericht door kasper » do 15 sep 2011, 11:47

hoi,

Nee,zijn niet voormij zelf.we willen dit toch meer zelf gaan doen in plaats van het uitbesteden daarvan.
Ben al een eind op weg maar er zijn nog wel wat vragen en dergelijken.

met vreindelijke groet kasper

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: homeserver gira

Bericht door 747driver » do 15 sep 2011, 12:20

Als het een onderdeel van je werk is zou ik zeker een cursus overwegen.
Kijk HIER maar eens.
Neemt natuurlijk niet weg dat je hier ook met vragen terecht kan.

kasper
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 10:39
Locatie: vlissingen

Re: homeserver gira

Bericht door kasper » do 15 sep 2011, 13:51

Daar ben ik al mee bekend,gaat net over de zaken die daar niet goed worden beschreven.
bijvoorbeeld in expert een klok aangemaakt bij een funtie,maar de doet het niet.
heb het 1 keer werkend gehad,weet nu niet wat ik moet doen om het werkend te krijgen.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: homeserver gira

Bericht door 747driver » do 15 sep 2011, 14:49

Zat ik ook mee te prutsen op de iPhone/iPad tot ik er achter kwam dat je na het aanmaken van een "gebeurtenis" (is schakelmoment) het bovenste balkje van de pop-up moet aanklikken zodat deze groen wordt en "Tijdschakelklok aktief" verschijnt.
Bedoel je dat?

kasper
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 14 sep 2011, 10:39
Locatie: vlissingen

Re: homeserver gira

Bericht door kasper » vr 16 sep 2011, 12:09

dat bedoel ik niet.
de werking daarvan weet ik.
waar vergelijk de homeserver de tijd?
moet er in expert een nts-server ingesteld staan?

Tom
Berichten: 35
Lid geworden op: vr 03 apr 2009, 14:06

Re: homeserver gira

Bericht door Tom » vr 16 sep 2011, 16:27

Hoi,

Een NTP Server kan nooit geen kwaad natuurlijk staat je tijd altijd correct, maar is niet noodzakelijk. Dit is een server die ik meestal gebruik

aixfile1.urz.uni-heidelberg.de

Als uw instellingen bij universal time clock zeker juist zijn. Kwestie van commando voor 1 en 0 te sturen op bepaalde tijden. Kan je het
volgende wel eens proberen. Heb ook al gehad dat ik buitenverlichting wou schakelen met een klok. Maar
die deed het niet. Heb ik handmatig tijd aangepast tot tijd wanneer men lichten moesten schakelen, dan deed die het wel.
Tijd terug juist gezet en sindsdien werkt die perfect.

Is natuurijk geen waterdichte oplossing maar door er zo wat met te spelen ging het wel.

Plaats reactie