Modules programmeren via Gira Home Server

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
JurgenS
Berichten: 106
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door JurgenS » do 02 feb 2012, 18:11

Zoals het onderwerp al doet vermoeden is het mogelijk om modules te programmeren (vanaf nul, dus ook adres toewijzen) via een Gira home Server. Weliswaar de programmatie op men laptop maar de busverbinding dan via de laptop - HS- bus ipv laptop - usb - bus.

Dan kan ik vanuit men zetel programmeren ipv voor wijzigingen tot aan mijn kast te gaan voor de usb connectie.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door 747driver » vr 03 feb 2012, 15:14

Dat kan!
Ik kan zo wanneer ik in het buitenland zit de installatie "verder vervolmaken" :D
Heb hiervoor de volgende setup:
Een HS3 aangesloten op het netwerk (router) en met op de USB aansluiting een KNX-USB module (de Gira 107000).
In HS Expert 2.7 :
Project settings.jpg
Project settings.jpg (68.83 KiB) 3428 keer bekeken
In de router heb ik al het TCP 50000-50002 verkeer naar de HS3 geroute (Port forwarding).
Daarmee zou je er moeten zijn.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door 747driver » vr 03 feb 2012, 15:44

Overigens heb ik daarnaast ook een siemens N148/21 op het netwerk en de KNX bus aangesloten.
Kan nu dus op 2 manieren de bus op.
Deze had ik een tijd geleden "gewonnen" op eBay.
Hij zat in een Siemens KNX programmeer koffer.
Nu kan ik het KNX bus verkeer blijven volgen wanneer de HS3 opnieuw wordt opgestart.
Had ik laatst nodig om te zien of bepaalde objecten wel werden uitgelezen tijdens het herstarten van de HS3.

Voor de setting in vorige posting heb ik de volgende verbinding in ETS geconfigureerd:
ETS.jpg
ETS.jpg (29.05 KiB) 3426 keer bekeken

JurgenS
Berichten: 106
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door JurgenS » vr 03 feb 2012, 19:58

cool, moet ik zeker eens gaan proberen dan. Hopelijk morgen een beetje tijd teveel :-)

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door 747driver » za 04 feb 2012, 12:25

Welke KNX-USB module (of KNX-IP interface) gebruik je nu met de HS3?

JurgenS
Berichten: 106
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door JurgenS » za 04 feb 2012, 14:19

Eentje van Gira 1080 00. Momenteel nog wel niet in gebruik via de HS3 maar enkel voor de laptop.

Vandaag al de hele ochtend aan het sukkelen met lamellen. Blijkt dat er van eentje de motor stuk is (dead on arrival) en de andere doet heel raar. De lamellen kantellen eerst 180°, dan 90° terug en dan pas gaan ze open. In de andere richting gaat wel alles goed, heel vreemd...

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door 747driver » za 04 feb 2012, 15:15

Heb inderdaad ook de 108000, de inbouw uitvoering.
Kun je zo op de HS3 aansluiten.
Dat forwarden van TCP 50000-50002 is misschien alleen van belang voor het programmeren van apparaten vanaf het internet (extern).
Wellicht dat het op een intern netwerk niet nodig is.

JurgenS
Berichten: 106
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door JurgenS » za 04 feb 2012, 16:24

747driver schreef:Dat kan!
Ik kan zo wanneer ik in het buitenland zit de installatie "verder vervolmaken" :D
Heb hiervoor de volgende setup:
Een HS3 aangesloten op het netwerk (router) en met op de USB aansluiting een KNX-USB module (de Gira 107000).
In HS Expert 2.7 :
Project settings.jpg
In de router heb ik al het TCP 50000-50002 verkeer naar de HS3 geroute (Port forwarding).
Daarmee zou je er moeten zijn.
Heb je dan ook nog een seriële verbinding gemaakt of enkel IP en USB?

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door 747driver » zo 05 feb 2012, 11:58

Die verbinding heb ik niet gemaakt maar ik heb de interface wel.
Voor een prikkie op eBay gekocht aangezien serieel niet echt meer van deze tijd is.
Gebruik 'm later nog wel eens om er een microprocessor boardje op aan te sluiten.

JurgenS
Berichten: 106
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 10:49

Re: Modules programmeren via Gira Home Server

Bericht door JurgenS » wo 08 feb 2012, 08:39

Werkt prima via de USB interface. Gisteren een klein stukje homeserver geprogrammeerd. Cool maar gaat superveel werk zijn....

Plaats reactie