hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) triggeren?

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Plaats reactie
1m92
Berichten: 8
Lid geworden op: do 04 nov 2010, 11:55

hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) triggeren?

Bericht door 1m92 » do 29 mar 2012, 00:43

Hoi,

In een GIRA touch screen (2072) steken diverse logische poorten die kunnen gebruikt worden.
Ik wens conditioneel (en dus op basis van de combinatie van meerdere inputs en van eventueel meerdere AND / OR functies) een output te gebruiken om een scene aan te sturen, Alleen is zo'n output een 1-bit waarde (logisch 0 of 1 natuurlijk), terwijl een scene een 1-byte waarde is...

Heeft er iemand een idee hoe ik hier kan te werk gaan op basis van de 2072?
Een van die scenes is bv. opgebouwd rond een GIRA 1038 actor, en plaatst raamdecoratie in een wel bepaalde stand (qua hoogte, en qua positionering van de lamellen).

Bedankt voor jullie input.

speedyx
Berichten: 19
Lid geworden op: di 27 apr 2010, 19:35

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door speedyx » za 31 mar 2012, 15:15

heb je dan geen converters in je software ziiten van je paneel
die bij een bepaalde stand een specifieke 1 byte uitsturen ??

heb zelf een paneel van abb 8136-500 en daar kan dat wel bij namelijk

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door 747driver » za 31 mar 2012, 18:32

Heb hier ook zo'n touchscreen maar kan in de software inderdaad geen converters vinden van bit naar byte.
Je hebt slechts 1-bits poorten (AND, OR, XOR) + multiplexers waarbij de inputs en outputs altijd van hetzelfde object type zijn.

1m92
Berichten: 8
Lid geworden op: do 04 nov 2010, 11:55

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door 1m92 » za 31 mar 2012, 18:53

Ik kan inderdaad ook bevestigen dat ik geen converteer mogelijkheid zie / vind.
Vandaar dat ik (verder) op zoek ben naar een oplossing.
Alvast bedankt voor de reacties.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door 747driver » zo 01 apr 2012, 20:10

Ik zou gewoon ff bellen met de Gira hotline en je probleem daar voorleggen.

1m92
Berichten: 8
Lid geworden op: do 04 nov 2010, 11:55

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door 1m92 » zo 01 apr 2012, 21:55

Ik neem aan dat je daar positieve ervaringen rond hebt. Doe ik zeker even.
For the records: hier moet ik blijkbaar zijn, aldus naslag van het web:
http://www.gira.com/nl_BE/kontakt/belgien.html?pv=1

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door 747driver » ma 02 apr 2012, 03:36

Ik heb de Gira mannen in Duitsland inderdaad een paar keer gebeld.
Die hebben me uistekend geholpen.
De Belgische Technische Profi-Hotline is vast net zo goed.

1m92
Berichten: 8
Lid geworden op: do 04 nov 2010, 11:55

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door 1m92 » vr 06 apr 2012, 15:14

Het blijkt inderdaad niet mogelijk om dit enkel met de 2072 te realiseren.
Ik werd verwezen / attent gemaakt op de 057400 van Gira, die een 1-bit naar een 8-bit object kan omzetten.
En het mag gezegd: heel goede service van Gira.

747driver
Berichten: 1345
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: hoe met een 1-bit output value een scene (1-byte) trigge

Bericht door 747driver » za 07 apr 2012, 02:53

Dat kost dan toch weer zo'n €70
Zie op eBay.de een "Jung KNX EIB Verknüpfungsgerät / Logikbaustein 2145 REG".
Bij de beschrijving staat: "Umsetzer 1 Bit auf 8 Bit Umsetzer 1 Bit Æ 600B01 0.1"
Hij staat nu nog op €2,50 en loopt vanavond af.
Paar uur later loopt er nog een andere aanbieding af welke nu op €49 staat.
Wel ff checken met de verkoper of ie ook naar jouw land verzend...

Plaats reactie