Gira HS Expert

Aankondigen nieuwe producten, beurzen, kan je hier kwijt.
747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Gira HS Expert

Bericht door 747driver » vr 29 mar 2013, 02:18

De nieuwe HomeServer 4/FacilityServer software is beschikbaar.
Nieuwe app ook.

oNNoZeLe
Berichten: 217
Lid geworden op: wo 06 jan 2010, 09:52

Re: Gira HS Expert

Bericht door oNNoZeLe » vr 29 mar 2013, 10:10

:o

oNNoZeLe
Berichten: 217
Lid geworden op: wo 06 jan 2010, 09:52

Re: Gira HS Expert

Bericht door oNNoZeLe » vr 29 mar 2013, 11:01

ik ben er mee gestopt. . " personal Gira HS" :shock:

Ik wil straks als ik mijn huis ooit ga verkopen niet zwaar leunen op een "hobby bob" systeem..

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HS Expert

Bericht door 747driver » vr 29 mar 2013, 12:10

Je moet je huis verbouwen/inrichten zoals je er zelf in wilt wonen in plaats van rekening te houden met mogelijke wensen van toekomstige kopers.
Tenzij je natuurlijk ieder jaar verhuist :D

Wat wel interessant is in de nieuwe software is de mogelijkheid een pagina aan te maken welke zo is ingesteld dat deze alleen de verlichting welke aan staat weergeeft.
Dit werkt met QC alsook met de iPhone/iPad app.
In QC kun je in het hoofdmenu deze knop voorzien van een teller zodat je daar al ziet hoeveel verlichting er aan staat.
Heb een "18-fold addition" module gemaakt met de Switch objecten van de verlichting.
De uitgang gaat naar het teller object.
Gira.jpg
Gira.jpg (5.44 KiB) 4890 keer bekeken

Dries_De_Bouwer
Berichten: 108
Lid geworden op: ma 24 mei 2010, 23:32

Re: Gira HS Expert

Bericht door Dries_De_Bouwer » vr 29 mar 2013, 12:49

Hey,

Ik had 'm ook net gevonden:
http://www.gira.de/service/download/abo.html?id=30486

Maar ik kan hier enkel uit afleiden dat hij voor de HomeServer 4 is. Ik heb een HS3... Is die compatibel?

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HS Expert

Bericht door 747driver » vr 29 mar 2013, 14:12

Wat ik zo op het Duitse KNX forum lees wel.
Ik heb ook een HS3.
Deze is wel voorzien van "meer dan standaard" geheugen.
Bij de nieuwe software zit firmware voor de HS3 en voor de HS4.
Beiden werkten bij mij.
Een aantal Funcions zijn gewijzigd.
Het omzetten heb ik in QC - Tools - Convert function templates gedaan.
Daarbij kreeg ik wel wat foutmeldingen.
Heb de (oude) Function welke de fout veroorzaakte er uit gehaald en vervangen door de nieuwe.
Zorg wel voor een backup!
Ook van de Retentive memory zodat je niet al je archives kwijtraakt mocht het verkeerd gaan

Dries_De_Bouwer
Berichten: 108
Lid geworden op: ma 24 mei 2010, 23:32

Re: Gira HS Expert

Bericht door Dries_De_Bouwer » vr 29 mar 2013, 15:32

Ok, ik heb de firmware update uitgevoerd!

Quadclient gaf wat errors, maar je tip (convert function templates) heeft die opgelost.
Quadclient gebruik ik toch niet echt.

Zijn er eigenlijk verschillen mbt de AjaxVisu? Alles ziet er zo'n beetje hetzelfde uit...

Waarom heb je extra geheugen nodig gehad?

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HS Expert

Bericht door 747driver » vr 29 mar 2013, 16:10

Was niet nodig hoor.
Wilde wat experimenteren met andere firmware en de originele flash als backup houden mocht het echt verkeerd gaan.
Met meer geheugen kun je 'm ook als FS gebruiken.
Geen idee, AjaxVisu gebruik ik nog niet zo veel.
Zal zo m'n XXAPI folder eens copyen naar de exp40\hsupload folder en eens kijken of ie het nog doet.

Weet iemand hoe je het best je zelfgemaakte logic modules kunt opslaan?
Heb geprobeerd met een folder op de locatie waar de logic modules staan (public documents\HS+FS Experte 4.0\logic) en ze daarin gezet maar het programma kijkt blijkbaar alleen in de \logic folder en niet in sub-folders.

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HS Expert

Bericht door 747driver » vr 29 mar 2013, 16:15

M'n XXAPI werkt goed met 4.0

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira HS Expert

Bericht door 747driver » vr 29 mar 2013, 20:41

Hehe, eindelijk wat andere kleurtjes op de Gira iPhone/iPad app.
Veel van die nieuwe Function templates werkten wel met QC maar niet met de app.
Vond de oplossing op een Duits forum.
In QuadConfig - Project - QuadClient - General - Designs moeten designs 5 en 6 worden geselecteerd.
Nu zie ik op de hoofdpagina bv ook het aantal verlichting wat aanstaat.
Werkt nu goed op iPhone en iPad.

Plaats reactie