Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Problemen, Tips of tricks met ETS programmatie post je hier.
Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door Joep » ma 03 feb 2014, 17:38

Hoi Allemaal,

Ik ben een beetje aan het stoeien met mijn homeserver/quadclient maar ik kom ergens niet uit:

Op site van gira zag ik een foto van de quadclient interface waar bij de verlichting een teller staat zodat je kan zien hoeveel lampen er aan staan.

Nu heb ik het een en ander gezocht en ik heb wel kunnen vinden hoe ik de "teller" activeer.
Echter moet ik dan een communication object invullen en daar kom ik niet uit.
Ik had in ETS een nieuw GA aangemaakt waar ik de status meldingen van de desbetreffende verlichting in had geplaatst maar dit werkt niet.

Ik heb al via google gezocht en ook meen ik me te herinneren dat er op dit forum iets over gezegd is maar ik kan het niet vinden :roll:

Kan iemand me een setje in de juiste richting geven?

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door 747driver » ma 03 feb 2014, 18:33

Gewoon in de Grafphic Logic Editor een nieuwe sheet aanmaken en daarin de feedback objecten van je verlichting bij elkaar optellen.
Screen Shot.jpg
Screen Shot.jpg (79.89 KiB) 3679 keer bekeken

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door Joep » ma 03 feb 2014, 19:49

Ik had het inmiddels al gevonden (In een ander topic waar jij ook de oplossing al gaf ;) )

Ik zie alleen dat jij een module gebruikt met 5 ingangen, Waar staat deze of heb je deze zelf gemaakt want ik heb alleen een 2 voudige gevonden??

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door 747driver » ma 03 feb 2014, 21:49

Dat is een aangepaste versie van de module met 2 ingangen.
In C:\Users\Public\Documents\Gira\HS+FS Experte 4.1\logic staan de logische modules bij mij.
Aan het getal waar de filenaam mee begint herkent HS Expert de module.
Zo heb ik bv een 10048_add05.hsl 10049_add10.hsl 10050_add18.hsl en 10060_add32.hsl gemaakt.
Maak een file aan met bv de naam 10049_add10.hsl en als inhoud de volgende text:

Code: Selecteer alles

#######################
# Module: 10-fold adder
# As at:    15.04.2013
# Version:  1.0
#######################

#5000|"Text"|Retentive (1/0)|No. of inputs|.n.|No. of outputs|.n.|.n.
#5001|No. of inputs|Outputs|Offset|Memory|Calculation during start
#5002|Index input|Default value|0=numeric 1=alphanumeric
#5003|Memory|Initialisation value|Retentive
#5004|Output|Initialisation value|round binary (0/1)|type (1-send/2-sbc)|0=numeric 1=alphanumeric
#5012|cancellation with con. (0/1)|condition|formula|time|pin output|pin offset|pin memory|pin neg. output

#5000|Folder\Name | Retentive (1/0) | No. of inputs | Input names | No. of outputs | Outputs names
5000|"747driver\Addition 10-fold"|0|10|"E1"|"E2"|"E3"|"E4"|"E5"|"E6"|"E7"|"E8"|"E9"|"E10"|2|"A1 Sum"|"A2 Sum(sbc)"


#Logic module definition
#   |Input(s)
#   |  |Output(s)
#   |  | |Time memory
#   |  | | |Variable(s)
#   |  | | | |Calculate at startup: 1=Yes 2=No
5001|10|2|0|0|1

#5002 Inputs EN[n]
#   |Input index
#   |  |Default value
#   |  | |0=num 1=text
5002| 1|0|0
5002| 2|0|0
5002| 3|0|0
5002| 4|0|0
5002| 5|0|0
5002| 6|0|0
5002| 7|0|0
5002| 8|0|0
5002| 9|0|0
5002|10|0|0

#5004 Outputs AN[n]
#   |Output index
#   | |Default value
#   | | |Binary 0=No 1=Yes
#   | | | |1=send, 2=sbc
#   | | | | |0=num 1=alphanum
5004|1|0|0|1|0
5004|2|0|0|2|0

#Logic formula
#5012|0|"Condition"|"Formula"|"Time Formula"|Put result into Output#|Put result into Time memory#|Put result into Variable#|Inverted#
5012|0|""         |"EN[1]+EN[2]+EN[3]+EN[4]+EN[5]+EN[6]+EN[7]+EN[8]+EN[9]+EN[10]"|""|1|0|0|0
5012|0|"(EI == 0)"|"EN[1]+EN[2]+EN[3]+EN[4]+EN[5]+EN[6]+EN[7]+EN[8]+EN[9]+EN[10]"|""|2|0|0|0
Save de file in bovengenoemde map, start HS Expert opnieuw op en je vind in de GLE een submap 747driver onder je modules map waar "Addition 10-fold" in staat.
Je kunt natuurlijk in de 5000 regel van de module je eigen naam gebruiken als submap en de module ook een andere naam geven,

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door Joep » di 04 feb 2014, 19:34

747driver schreef:Dat is een aangepaste versie van de module met 2 ingangen.
In C:\Users\Public\Documents\Gira\HS+FS Experte 4.1\logic staan de logische modules bij mij.
Aan het getal waar de filenaam mee begint herkent HS Expert de module.
Zo heb ik bv een 10048_add05.hsl 10049_add10.hsl 10050_add18.hsl en 10060_add32.hsl gemaakt.
Maak een file aan met bv de naam 10049_add10.hsl en als inhoud de volgende text:

Code: Selecteer alles

#######################
# Module: 10-fold adder
# As at:    15.04.2013
# Version:  1.0
#######################

#5000|"Text"|Retentive (1/0)|No. of inputs|.n.|No. of outputs|.n.|.n.
#5001|No. of inputs|Outputs|Offset|Memory|Calculation during start
#5002|Index input|Default value|0=numeric 1=alphanumeric
#5003|Memory|Initialisation value|Retentive
#5004|Output|Initialisation value|round binary (0/1)|type (1-send/2-sbc)|0=numeric 1=alphanumeric
#5012|cancellation with con. (0/1)|condition|formula|time|pin output|pin offset|pin memory|pin neg. output

#5000|Folder\Name | Retentive (1/0) | No. of inputs | Input names | No. of outputs | Outputs names
5000|"747driver\Addition 10-fold"|0|10|"E1"|"E2"|"E3"|"E4"|"E5"|"E6"|"E7"|"E8"|"E9"|"E10"|2|"A1 Sum"|"A2 Sum(sbc)"


#Logic module definition
#   |Input(s)
#   |  |Output(s)
#   |  | |Time memory
#   |  | | |Variable(s)
#   |  | | | |Calculate at startup: 1=Yes 2=No
5001|10|2|0|0|1

#5002 Inputs EN[n]
#   |Input index
#   |  |Default value
#   |  | |0=num 1=text
5002| 1|0|0
5002| 2|0|0
5002| 3|0|0
5002| 4|0|0
5002| 5|0|0
5002| 6|0|0
5002| 7|0|0
5002| 8|0|0
5002| 9|0|0
5002|10|0|0

#5004 Outputs AN[n]
#   |Output index
#   | |Default value
#   | | |Binary 0=No 1=Yes
#   | | | |1=send, 2=sbc
#   | | | | |0=num 1=alphanum
5004|1|0|0|1|0
5004|2|0|0|2|0

#Logic formula
#5012|0|"Condition"|"Formula"|"Time Formula"|Put result into Output#|Put result into Time memory#|Put result into Variable#|Inverted#
5012|0|""         |"EN[1]+EN[2]+EN[3]+EN[4]+EN[5]+EN[6]+EN[7]+EN[8]+EN[9]+EN[10]"|""|1|0|0|0
5012|0|"(EI == 0)"|"EN[1]+EN[2]+EN[3]+EN[4]+EN[5]+EN[6]+EN[7]+EN[8]+EN[9]+EN[10]"|""|2|0|0|0
Save de file in bovengenoemde map, start HS Expert opnieuw op en je vind in de GLE een submap 747driver onder je modules map waar "Addition 10-fold" in staat.
Je kunt natuurlijk in de 5000 regel van de module je eigen naam gebruiken als submap en de module ook een andere naam geven,
Thanks! Nu werkt alles helemaal naar behoren :D

Ik vondt het al zo raar dat ik alleen maar een 2 voudige module kon vinden haha!

Ik blijf nog steeds nieuwe dingen ontdekken/bedenken met de homeserver, Het is alleen jammer dat er niet zoveel (duidelijke) informatie te vinden is....

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door 747driver » di 04 feb 2014, 19:49

Als je denkt iets bijzonders te hebben ontdekt dan horen we dat uiteraard graag!
Er is zeer veel mogelijk, met name wanneer je zelf modules kunt schrijven.
En als je er niet uitkomt zijn er altijd nog de fora waar je om hulp kunt vragen.

Joep
Berichten: 77
Lid geworden op: zo 03 mar 2013, 12:16

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door Joep » wo 05 feb 2014, 17:30

Komt goed hoor!

Alleen zal dat nog wel even duren voor het zover is, Ik probeer weleens iets en denk dan dat het redelijk simpel is en vervolgens krijg ik het niet voor elkaar :roll:

Dré
Berichten: 692
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door Dré » do 05 feb 2015, 18:52

Weet iemand misschien een logische functie die ik kan gebruiken om de uitkomst van de teller bij elkaar op te tellen? (ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel) :oops:

747driver
Berichten: 1346
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door 747driver » za 07 feb 2015, 05:35

Bedoel je de uitgangen van Counter modulen (9028)?

Dré
Berichten: 692
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Gira Homeserver/quadclient teller verlichting

Bericht door Dré » za 07 feb 2015, 20:21

747driver schreef:Bedoel je de uitgangen van Counter modulen (9028)?
Nee denkt het niet want zo ver ik kan zien kan je daar alleen +1 en -1 doen.
Wat ik meer bedoel is wat ik even geschetst heb in de afbeelding.
Dus kort gezegd ik wil per ruimte weten hoeveel uitgangen er aan zijn.
maar ik wil ook totaal weten hoeveel uitgangen er aan zijn.

Afbeelding

Plaats reactie