Even voorstellen

Aankondigen nieuwe producten, beurzen, kan je hier kwijt.
haavee
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 25 feb 2015, 11:45

Even voorstellen

Bericht door haavee »

Een nieuwe deelnemer aan het forum, dus het leek mij netjes mij even voor te stellen: ik ben Henry en woonachtig in het Westland (aan de Noordzijde van de Nieuwe Waterweg).

Mijn achtergrond ligt in de IT en ik knutsel graag met elektrotechniek (aanleggen van schakelingen in huis) en elektronica (solderen, enz.). Zo heb ik recentelijk met Raspberry Pi's een multiroom audiosysteem opgebouwd, waardoor niet alleen in de woonkamer muziek kan worden geluisterd, maar ook onze kinderen muziek kunnen streamen. Daarnaast draait er een Raspberry Pi met OpenElec/XBMC om video te streamen.

Door mijn abonnement op de nieuwsbrief van Hifi.nl ben ik ook geïnteresseerd geraakt in domotica-oplossingen. Zozeer dat ik anderhalve week geleden mijn basiscursus KNX heb afgerond en derhalve KNX-Partner ben.

Er is een uitdrukking dat als je van je hobby je werk maakt, je niet meer hoeft te werken. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat domotica een grote toekomst tegemoet gaat. Niet alleen zakelijk, maar ook het particuliere segment is er klaar voor. Niet alleen op grond van comfort en besparing, maar ook vanwege veiligheid (zowel de woning, maar ook persoonlijke veiligheid, zodat we langer thuis kunnen blijven wonen). Door mijn IT-achtergrond en interesse in elektra/elektronica, was het programmeren/configureren met ETL snel aangeleerd. Als business analist kan ik goed wensen en eisen inventariseren , maar ben ik mij er ook van bewust dat er grenzen zijn waarbinnen je opereert. Ik ben gewend om open en eerlijk te communiceren over mogelijkheden en beperkingen.

Mijn aanmelding is gericht op het delen van kennis, ervaringen en ontwikkelingen in het vakgebied.

747driver
Berichten: 1431
Lid geworden op: za 19 feb 2011, 10:06

Re: Even voorstellen

Bericht door 747driver »

Welkom HV.
Heb je al iets van KNX in gebruik of ben je dat van plan?
Hier is het huis voor een flink deel voorzien van KNX en kan met de Gira Homeserver het 1 en ander op afstand in de gaten worden gehouden cq gestuurd.
De ontwikkeling van m'n zelfverzonnen systeem met CAN bus ging volgens m'n vrouw niet snel genoeg vandaar dat er is overgestapt naar een KNX systeem :oops:
Het enige DHZ project wat er momenteel meedraait in de Gira Homeserver/KNX omgeving is een Arduino met ethernet shield welke met 1-wire een aantal DS18B20 temp sensoren uitleest en met IP naar de Homeserver stuurt.

haavee
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 25 feb 2015, 11:45

Re: Even voorstellen

Bericht door haavee »

Dankje 747driver,

Het is wel de bedoeling dat bij de eerstvolgende aanpak van ruimtes, daar ook KNX in wordt opgenomen. Nu ik weet wat er mogelijk is, maar 's nadenken over hoe dat dan t.z.t. kan worden ingepast.

Groet,
Henry

egfdevos
Berichten: 1177
Lid geworden op: vr 26 jul 2013, 07:31
Locatie: Zeeuws-Vlaanderen, Nederland

Re: Even voorstellen

Bericht door egfdevos »

Welkom Haavee
Edwin

Dré
Berichten: 739
Lid geworden op: do 04 feb 2010, 18:05

Re: Even voorstellen

Bericht door Dré »

welkom haavee en veel knutsel plezier.

oNNoZeLe
Berichten: 217
Lid geworden op: wo 06 jan 2010, 09:52

Re: Even voorstellen

Bericht door oNNoZeLe »

Welkom!

bart100
Berichten: 8
Lid geworden op: di 22 sep 2015, 18:11

Re: Even voorstellen

Bericht door bart100 »

Nu Ik dit lees heb je wel mijn interesse opgewekt.
Hoe het je het systeem met raspberry's uitgewerkt ? :D

teaser
Berichten: 160
Lid geworden op: di 08 dec 2015, 19:39

Re: Even voorstellen

Bericht door teaser »

Gezien deze thread is stilgevallen ga ik hem kapen. Ik ben Tim, omgeving Antwerpen, en bezig met een verbouwing. Grootse KNX plannen, inclusief multiroom audio toestanden, maar dat is een meerjarenplan. Eerste zorg is verlichting :)

jnyzie
Berichten: 111
Lid geworden op: di 27 jan 2015, 17:48

Re: Even voorstellen

Bericht door jnyzie »

Vraag maar raak, we proberen te helpen
Dit is een machtig snel medium!

oNNoZeLe
Berichten: 217
Lid geworden op: wo 06 jan 2010, 09:52

Re: Even voorstellen

Bericht door oNNoZeLe »

teaser schreef:Gezien deze thread is stilgevallen ga ik hem kapen. Ik ben Tim, omgeving Antwerpen, en bezig met een verbouwing. Grootse KNX plannen, inclusief multiroom audio toestanden, maar dat is een meerjarenplan. Eerste zorg is verlichting :)

welkom!!

Plaats reactie